Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetky oči na ňu. Federera postavila do pozoru rozhodkyňa

Vzoprieť sa najslávnejšiemu tenistovi všetkých čias? To chce veru poriadnu guráž. Zatiaľ čo mnohým chlapom by chýbala a ovládol by ich prílišný rešpekt, rozhodkyňa Marijana Veljovičová si z nedotknuteľného Rogera Federera veľkú hlavu nerobila.

28.01.2020 20:24 , aktualizované: 29.01.2020 12:01
Mirjana Veljovic Foto: ,
Rozhodkyňa Marijana Veljovičová v akcii.
debata (5)

Počas štvrťfinálového zápasu na Australian Open prišlo k okamihu, keď sa Federer dostal do konfrontácie s jednou z čiarových rozhodkýň. Práve vtedy zasiahla Veljovičová.

Legendu si zavolala k sebe, upozornila ju a dala jej jasne najavo, kto je na dvorci pánom (či skôr dámou, ktorá určuje pravidlá hry).

Federer síce s 33-ročnou rozhodkyňou chvíľu diskutoval, no napokon mu nezostávalo nič iné, len sa pobrať späť na kurt a pokračovať v hre.

Aj vďaka tomuto okamihu si Veljovičová, ktorá už rozhodovala ženské finále Australian Open 2018 či Wimbledonu 2019, pre seba ukradla podstatnú časť pozornosti publika.

Fanúšikovia z rôznych kútov sveta nechávali na sociálnych sieťach odkazy, ktoré museli Veljovičovej imponovať.

„Sledujem súboj Federera so Sandgrenom. Hlavná rozhodkyňa vyzerá naozaj dobre. Nebudem klamať, na zápas sa dívam najmä kvôli nej,“ napísal jeden z nich.

„Najlepšou časťou tohto zápasu je Marijana Veljovičová,“ pridal sa ďalší.

A aby ohlasov nebolo málo, pridávame ešte jeden. „Nick Kyrgios chce na Australian Open zakaždým hrať v Aréne Roda Lavera. Ja by som zas chcel, aby každý zápas rozhodovala táto žena.“

Vo všetkých športoch platí, že rozhodcovia nie sú príliš populárni. Srbská kráska však zrejme bude výnimkou, jej fanklub sa po zápase Federera so Sandgrenom poriadne rozrástol.

Navyše, hnevať sa na ňu akiste nebude ani 20-násobný grandslamový šampión. Ten sa vylízal z najhoršieho a Sandgrena napokon zdolal v piatch setoch – po odvrátení siedmich mečbalov.

Aj preto si mohol z úst Veljovičovej vypočuť sladké – hra, set, zápas, Roger Federer…

Federer dostal pokutu

Federer v stredu dostal za nadávky v spomínanom zápase pokutu 3-tisíc dolárov. Švajčiarsky velikán nie je jediným hráčom, ktorý sa v aktuálnej edícii AO nevyhol finančnému trestu. Najvyššiu pokutu dostal Francúz Benoit Paire, ktorý je známy svojou „búrlivou“ povahou. Rodák z Avignonu musel zaplatiť sumu 7500 dolárov za nešportové správanie počas stretnutia 1. kola štvorhry mužov. (SITA)

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Australian Open 2020 #Marijana Veljovic