Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fucsovics v prvom sete pretlačil Federera. Maestro mu potom uštedril tvrdú príučku

Kanadský tenista Milos Raonic sa stal štvrťfinalistom dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

26.01.2020 07:18 , aktualizované: 13:42
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer v zápase s Mártonom Fucsovicsom.
debata

V nedeľnom zápase osemfinále zdolal Chorváta Marina Čiliča 6:4, 6:3, 7:5. Raonic ťažil zo skvelého podania, keď si pripísal 35 es, z toho 21 v prvých dvoch setoch.

Raonic sa stretne s Novakom Djokovičom, ktorý postúpil bez ťažkostí. Ako druhý nasadený zdolal v nedeľnom stretnutí osemfinále štrnástku podujatia Diega Schwartzmana z Argentíny 6:3, 6:4, 6:4.

Djokovič očakáva proti rodákovi z čiernohorskej Podgorice náročný zápas. „Milos je jeden z najvyšších a najsilnejších hráčov na okruhu ATP a disponuje mimoriadne kvalitným podaním. Musím byť pripravený na raketové servisy. Dôležité bude, aby som dobre returnoval,“ uviedol pre akreditované médiá Djokovič, ktorý doposiaľ odohral proti Raonicovi deväť zápasov a vo všetkých slávil úspech.

Kanaďan si uvedomuje, že Djokovič bude tvrdý oriešok. „Ak chcem uspieť proti Nolemu, budem musieť nasúkať viac ako 35 es. Máme úplne odlišný štýl hry. V doterajších vzájomných zápasoch slávila úspech jeho taktika, dokázal eliminovať moje podanie. Ja musím byť ten, kto bude diktovať hru,“ zdôraznil Raonic.

Pätnáste štvrťfinále Federera

Roger Federer sa pätnástykrát v kariére prebojoval v Melbourne do štvrťfinále dvojhry. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Austrálčana Johna Newcomba. V osemfinále si Federer ako nasadená trojka poradil s Maďarom Mártonom Fucsovicsom 4:6, 6:1, 6:2, 6:2. Jeho štvrťfinálovým súperom bude Američan Tennys Sandgren.

Federer v prvom sete nenašiel recept na Fucsovicsa, ktorý kvalitne podával, hral maximálne koncentrovane a robil minimum nevynútených chýb. Od začiatku druhého dejstva však rekordér v počte grandslamových singlových titulov zmenil taktiku a postupne ovládol dianie v aréne Roda Lavera. Švajčiar výrazne zlepšil returny, dokázal dostať Fucsovicsa pod tlak a diktoval tempo výmen.

O jedenásť rokov mladšiemu súperovi z Maďarska (67. v renkingu ATP) Federer sedemkrát vzal jeho servis, o svoje podanie prišiel dvakrát. Šesťnásobný šampión Australian Open dosiahol už 101. singlové víťazstvo v hlavnej súťaži v Melbourne, čo je rekordné číslo. Hrá ju pravidelne od roku 2000.

„Som veľmi šťastný, lebo to nebolo jednoduché. V prvom sete ma súper pretlačil, preto som musel trochu zmeniť svoju hru. S pribúdajúcim časom som sa cítil na kurte stále lepšie. Po predchádzajúcom náročnom zápase proti Millmanovi som na druhý deň ráno len ťažko vstával. Musel som prehovárať svoje telo, aby sa naštartovalo. Podarilo sa mi to nakoniec,“ skonštatoval Roger Federer v prvom pozápasovom rozhovore s Johnom McEnroeom.

Na otázku, čo vie o svojom ďalšom súperovi, 28-ročnom Američanovi Tennysovi Sandgrenovi (100. v rebríčku ATP), s úsmevom poznamenal: „Viem len, že sa volá Tennys a hrá tenis. Naozaj o ňom veľa neviem.“

Dvojhra – muži – osemfinále:

Roger Federer (3-Švaj,) – Marton Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:2, Tennys Sandgren (USA) – Fabio Fognini (12-Tal.) 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 6:4, Novak Djokovič (2-Srb.) – Diego Schwartzman (14-Arg.) 6:3, 6:4, 6:4, Miloš Raonič (32-Kan.) – Marin Čilič (Chor.) 6:4, 6:3, 7:5.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Novak Djokovič #Milos Raonic #Australian Open