Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal nešťastne trafil podávačku loptičiek. Na reakciu šampióna určite nezabudne

Svetová tenisová jednotka Rafael Nadal predvádza na Australian Open suverénne výkony. Španiel bez straty setu postúpil do 3. kola.

24.01.2020 09:46
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal sa ospravedlňuje podávačke loptičiek po tom, ako ju nešťastne trafil do hlavy.
debata (2)

V stredajšom zápase s Argentínčanom Federicom Delbonisom (6:3, 7:6, 6:1) ukázal okrem hráčskych kvalít aj veľkú ľudskosť.

Pri jednom z úderov v treťom sete nešťastne trafil podávačku loptičiek do hlavy. Jeho následné ospravedlnenie, pri ktorom sa dievčaťa spýtal, či je v poriadku a pobozkal ju na líce, aréna Roda Lavera ocenila potleskom.

„Išlo o jeden z najstrašidel­nejších momentov mojej kariére. Muselo to byť pre ňu nepríjemné, mal som strach. Išlo o rýchlu loptičku. Je to superodvážne dievča,“ povedal Nadal.

Devätnásťnásobný grandslamový víťaz sa pri dievčine zastavil aj po zápase a venoval jej čelenku.

Pozrite si video z nešťastného momentu a Nadalovho gesta po zápase

Na kurte dostal aj otázku, či letmý bozk dievčine Nadalovi nespôsobí doma problémy. „To asi nie. Myslím si, že moja manželka si z takých vecí po pätnástich rokoch asi nič nerobí,“ usmial sa hviezdny tenista aj jeho žena Xisca Perellová v hľadisku.

Deň po incidente zverejnil Nadal na Twitteri fotografiu s podávačkou. Podľa popisu sa stretol s ňou aj jej rodinou. „Som rád, že je po najstrašidelnejšom momente, aký som zažil na tenisovom kurte v poriadku. Annita je statočné dievča!“ uviedol k snímke.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Australian Open