Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda: Djokovič je vlastenec. Čo má urobiť, aby ho mali radi všade?

Spomeňte si na vlaňajšie finále Wimbledonu. Bitka, akú na kurte predvádzali Roger Federer a Novak Djokovič, zdvíhala vypredané tribúny zo sedadiel.

22.01.2020 10:08
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič rozdáva autogramy natešeným fanúšikom.
debata (8)

Fanúšikovia si užívali jednu lepšiu výmenu ako druhú, dráma vrcholila. A čím bolo napätie väčšie, o to viac sa prejavovala náklonnosť priaznivcov k hráčom.

Preferencie boli jednoznačné – nadšený dav na Centrálnom dvorci si želal víťazstvo švajčiarskej legendy.

Napokon však musel tlieskať Srbovi – nie tak nadšene, ako by to bolo v prípade víťazstva Federera.

„Už neviem, čo viac ešte musí Djokovič urobiť, aby si získal priazeň všade. Aby ho mali úprimne radi. Je to jeden férový športovec, najlepšie pripravený atlét sveta,“ zamýšľa sa v rozhovore pre sport.sk Marián Vajda.

Mimoriadne úspešný slovenský tréner stojí po boku Djokoviča prakticky počas celej jeho kariéry. Priviedol ho k šestnástim grandslamovým titulom, precestoval s ním celý svet.

Aj on si však uvedomuje, že hoci Djokovič pôsobí na kurte férovým, sympatickým dojmom, má v radoch fanúšikov aj neprajníkov.

Zostrih zo zápasu Djokovič - Ito.

„Treba však uznať, že aj na strane Novaka sú vo svete ľudia, ktorí mu žičia a obdivujú ho. Asi musí viac chodiť do Austrálie, kde vyhral najviac grandslamových titulov a kde je veľa Srbov. Tí ho zbožňujú, je to vlastenec, skutočný vodca,“ dodáva Vajda.

Krajanov potešila svetová dvojka aj v stredu, keď pohodlne prešla druhým kolom, v ktorom vyradila v troch setoch Japonca Ita.

Od ôsmeho titulu z Melbourne tak Djokoviča delí už len päť víťazstiev.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda #Australian Open 2020