Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja Slováci začnú v Melbourne už v prvý deň. V hre budú aj obhajcovia

Zo štyroch slovenských tenistov v hlavnej súťaži dvojhry na Australian Open (celková dotácia 32 505 000 AUD) v Melbourne vstúpia dvaja do bojov už v prvý hrací deň.

19.01.2020 11:09
Viktória Kužmová Foto: ,
Viktória Kužmová.
debata

Prvé kolo dvojhry už v pondelok čaká na Norberta Gombosa a Viktóriu Kužmovú.

Gombos si na dvorci číslo 10 približne po piatej hodine ráno zahrá proti Španielovi Alejandrovi Davidovichovi Fokinovi, 85. hráčovi singlového rebríčka ATP. Z dvoch doterajších vzájomných zápasov slovenský tenista raz zvíťazil, bolo to na antukovom challengeri na Mallorke v roku 2018. Dvadsať­deväťročný galantský rodák Gombos si v hlavnej súťaži v Melbourne zahrá po prvý raz.

Ešte pred Gombosom vstúpi do bojov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Viktória Kužmová. Slovenská ženská jednotka (61. v renkingu) sa postaví proti favorizovanej Nemke Julii Görgesovej, 38. hráčke rebríčka WTA, proti ktorej má negatívnu bilanciu 1:4. Ich súboj zaradili na dvorec číslo 5 ako prvý so začiatkom po jednej hodine v noci SEČ.

Celkovo sa v Melbourne Parku v hlavnej súťaži mužov a žien vo dvojhre predstavia štyria Slováci, čo je o jedného menej ako pred rokom. Vtedy sa ešte v Austrálii poslednýkrát predstavila aj Dominika Cibulková, ktorá už medzitým ukončila kariéru. Jedinou Slovenkou, ktorá vlani postúpila do 2. kola, bola práve Kužmová.

Tento rok kvalifikáciou na AO neprešli Martin Kližan, Andrej Martin, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Filip Horanský, Kristína Kučová, Jana Čepelová a Rebecca Šramková. Kovalík sa dodatočne dostal do hlavnej súťaže ako tzv. lucky loser. Medzi 128 najlepšími si zahrá aj Anna Karolína Schmiedlová (až 202. v renkin­gu WTA).

Ťahákmi úvodného hracieho dňa 1. kola dvojhry mužov a žien budú v Aréne Roda Lavera súboje obhajcov titulov Japonky Naomi Osakovej a Srba Novaka Djokoviča. Osakovú na úvod programu vyzve Češka Marie Bouzková a Djokovič si na záver tzv. nočného programu zmeria sily s Nemcom Janom-Lennardom Struffom. V Aréne Roda Lavera prídu k slovu aj 38-roční multišampióni tohto podujatia a bývalé svetové jednotky.

Sedemnásobnú víťazku Serenu Williamsovú na úvod preverí 18-ročná Ruska Anastasia Potapovová a na šestnásobného šampióna Rogera Federera čaká súboj s Američanom Stevom Johnsonom. V nočnom programe sa predstaví aj ženská svetová jednotka a domáca favoritka Ashleigh Bartyová. Jej súperkou bude Ukrajinka Lesia Curenková.

„Tréningy mám šťastne za sebou. Robil som presne tie veci, ktoré mi pomáhajú k dobrému nastaveniu na takýto turnaj. Dúfam, že to bude stačiť. Cesta k víťazstvu je však ďaleká, pôjdem krok po kroku,“ uviedol Roger Federer, cituje ho portál ATP Tour.

Slováci na Australian Open 2020:

Dvojhra žien – 1. kolo:
Viktória Kužmová (SR) – Julia Görgesová (Nem.) – prvý zápas na dvorci číslo 5, začiatok po 1.00 h SEČ

Dvojhra mužov – 1. kolo:
Norbert Gombos (SR) – Alejandro Davidovich Fokina (Šp.) – tretí zápas na dvorci číslo 12, začiatok približne po 5.00 h SEČ

debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Norbert Gombos