Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Triumfy so slovenskou stopou. Rubľov napodobnil Hrbatého, Bartyová Gajdošovú

Ruský tenista Andrej Rubľov triumfoval na druhom turnaji ATP za sebou. V sobotňajšom finále v Adelaide si poradil s Juhoafričanom Lloydom Georgeom Harrisom hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:0.

18.01.2020 12:28
Ashleigh Bartyová Foto: ,
Ashleigh Bartyová s trofejou z Adelaide.
debata

Minulý týždeň uspel Rubľov aj na turnaji v Dauhe a napodobnil tak Slováka Dominika Hrbatého. Ten bol od roku 2004 jediným hráčom, ktorý dokázal vyhrať prvé dva turnaje na úvod sezóny. Hrbatý vtedy triumfoval na podujatiach v Adelaide a v Aucklande, pripomenula agentúra AFP.

Dvojhra – finále:
Andrej Rubľov (3-Rus.) – Lloyd George Harris 6:3, 6:0

Bartyovej prvá domáca trofej

Turnaj WTA v rovnakom meste ovládla domáca tenistka a aktuálna svetová jednotka Ashleigh Bartyová. Vo finálovom zápase si poradila s 19-ročnou Ukrajinkou Dajanou Jastremskou po setoch 6:2, 7:5. Rodáčka z Ipswichu si pripísala na konto svoj ôsmy turnajový titul, no premiérový pred domácimi fanúšikmi.

Bartyová sa stala prvou Austrálčankou, ktorá vyhrala titul na domácej pôde za ostatných deväť rokov. V minulosti už dve podobné šance prepásla, keďže na turnaji WTA v Sydney prehrala v roku 2018 vo finále s Nemkou Angelique Kerberovou a o rok neskôr s Češkou Petrou Kvitovou.

Poslednou Austrálčankou s domácim titulom bola ešte donedávna rodáčka z Bratislavy Jarmila Wolfeová (rod. Gajdošová, pozn.), ktorá v roku 2011 nenašla premožiteľku v Hobarte.

Napriek finálovej prehre môže byť spokojná aj mladá Ukrajinka, ktorá pred sezónou 2020 začala spolupracovať s renomovaným trénerom Saschom Bajinom. Mníchovský rodák v minulosti viedol Serenu Williamsovú, Viktoriu Azarenkovú či Naomi Osakovú.

Jastremská momentálne figuruje v rebríčku WTA na 24. mieste a na blížiacom sa Australian Open bude obhajovať body za postup do tretieho kola. Vo vzájomných dueloch s Bartyovou prehráva 0:2, keďže na ňu nestačila ani vlani na turnaji v Miami.

Dvojhra – semifinále:
Ashleigh Bartyová (1-Aus.) – Dajana Jastremská (Ukr.) 6:2, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #Andrej Rubľov #Ashleigh Bartyová