Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažká nemecká prekážka i malé derby. Súperky Sloveniek v 1. kole sú známe

Slovenská tenistka Viktória Kužmová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti Nemke Julii Görgesovej. Anna Karolína Schmiedlová bude čeliť šiestej nasadenej Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej.

16.01.2020 08:30 , aktualizované: 10:09
Anna Karolina Schmiedlová Foto: ,
Anna Karolina Schmiedlová v 1. kole minuloročného Australian Open.
debata

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v aréne Margaret Courtovej.

„Žreb mohol byť aj lepší. Keď však bude hrať Viki agresívne a aktívne, tak tam je šanca na úspech. Každopádne to bude ťažký zápas proti kvalitnej a skúsenej súperke,“ povedal Kužmovej tréner Michal Mertiňák. Vlani postúpila jeho zverenka na úvodnom podujatí veľkej štvorky do 2. kola, kde nestačila na nasadenú Ukrajinku Jelinu Svitolinovú.

Najvyššie nasadená Austrálčanka Ashleigh Bartyová si skríži rakety s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou.

Líder svetového rebríčka ATP Španiel Rafael Nadal odštartuje účinkovanie v Melbourne duelom proti Hugovi Dellienovi z Bolívie. Druhý nasadený obhajca titulu Srb Novak Djokovič si na úvod zmeria sily s Nemcom Janom-Lennardom Struffom.

Tretieho nasadeného Švajčiara Rogera Federera čaká v 1. kole Američan Steve Johnson. Djokovič s Federerom sú v rovnakej časti pavúka a v semifinále môže prísť k ich vzájomnému súboju.

Gombos a Kovalík blízko k hlavnej súťaži

Norbert Gombos sa prebojoval do finále kvalifikácie na Australian Open.

V druhom kole si poradil s Talianom Robertom Marcorom hladko 6:2, 6:4. V rozhodujúcom dueli o postup do hlavnej súťaže sa stretne s lepším z portugalsko-srbského súboja Frederico Ferreira Silva – Pedja Krstin.

Do finále kvalifikácie postúpil aj Jozef Kovalík, ktorý v zápase plnom zvratov zvíťazil nad domácim Lukeom Savilleom 6:7 (7), 7:6 (5), 6:4. V piatok čaká nasadenú dvadsaťšestku ďalší Austrálčan Max Purcell. Andrej Martin postúpil do druhého kola po víťazstve nad Rusom Alexejom Vatutinom 6:3, 6:2. Piaty nasadený sa v druhom kole stretne s Mathiasom Bourgeom z Francúzska. Martin sa z víťazného zápasu na Australian Open tešil po prvý raz od roku 2014. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského tenisového zväzu.

Norbert Gombos. Foto: SITA, Diana Černáková
Norbert Gombos Norbert Gombos.

Postup do druhého kola si vybojoval aj Filip Horanský, ktorý v dohrávanom zápase z predchádzajúceho dňa otočil nepriaznivý vývoj a zvíťazil nad Španielom Robertom Ortegom-Olmedom 4:6, 7:5, 6:4. O postup do finále si zahrá proti najvyššie nasadenému Rakúšanovi Dennisovi Novakovi.

Australian Open

Muži – kvalifikácia – 2. kolo:
Norbert GOMBOS (SR) – Roberto Marcora (Tal.) 6:2, 6:4
Jozef KOVALÍK (26-SR) – Luke Saville (Austr.) 6:7 (7), 7:6 (5), 6:4

Muži – kvalifikácia – 1. kolo:
Andrej MARTIN (5-SR) – Alexej Vatutin (Rus.) 6:3, 6:2
Filip HORANSKÝ (SR) – Roberto Ortega-Olmedo (Šp.) 4:6, 7:5, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Norbert Gombos #Belinda Bencicová