Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žondra neuspel s odvolaním, za útok na Kvitovú mu zvýšil trest na 11 rokov

Vrchný súd v Olomouci sprísnil v stredu trest pre Radima Žondru, ktorý v roku 2016 zaútočil na českú tenistku Petru Kvitovú.

08.01.2020 14:47
Australian Open Tennis Kvitová Foto: ,
Petra Kvitová.
debata

Páchateľ dostal ešte vlani v marci trest na osem rokov, ktorý mu vymeral brniansky krajský súd. Žondra však s týmto verdiktom nesúhlasil a podal odvolanie. Spomenutý súd v Olomouci jeho snahu o skrátenie dĺžky pobytu za mrežami odmietol a pridal mu tri roky navyše. Informáciu priniesol webový portál sport.tn.nova.cz.

Odsúdený stále tvrdí, že Petru Kvitovú v roku 2016 v jej prostějovskom byte nenapadol. Tenistka vtedy utrpela vážne zranenie ľavej ruky, okamžite musela absolvovať operáciu a vážne jej hrozilo, že bude musieť ukončiť športovú kariéru. Už na jar 2017 sa však vrátila do turnajového kolotoča a neskôr sa dostala späť do elitnej desiatky svetového rebríčka.

Žondra si po útoku odniesol z bytu desaťtisíc českých korún a polícii unikal rok a pol. Po zadržaní tvrdil, že v ten deň bol desiatky kilometrov vzdialený od Prostějova, kde mal pracovať na stavbe. Napokon ho usvedčila samotná Kvitová, ktorá zostavila takmer presný identikit a útočníka spoznala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Radim Žondra