Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tenisových 10 najväčších senzácií dekády. Nechýba Cibulková

Ženská tenisová asociácia (WTA) na konci roka 2019 zverejnila prostredníctvom videa desať najväčších senzácií, ktoré sa udiali za ostatnú dekádu. V tomto výbere má zastúpenie aj Slovensko zásluhou Dominiky Cibulkovej. Odborníci ju zaradili na štvrté miesto spomenutého "rebríčka" vďaka jej triumfu na WTA Finals 2016 v Singapure.

31.12.2019 13:13
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková prednedávnom vo veku 30 rokov ukončila kariéru.
debata

„Myslím si, že Dominika vyhrala v skupine iba jeden zápas, ale napriek tomu sa dostala do semifinále a dosiahla niečo úžasné,“ vyjadrila sa v spomenutom videu Švajčiarska so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová.

Senzačnú cestu bratislavskej rodáčky mohla v tomto roku napodobniť práve Bencicová. Na poslednú chvíľu si zaistila postup na výberové podujatie, zvládla boje v základnej skupine, ale v semifinále ju zastavila Ukrajinka Elina Svitolinová.

Dominika Cibulková ukončila kariéru.
Video

Dominika Cibulková, ktorá v novembri tohto roka pri krste knihy „Tenis je môj život“ ukončila profesionálnu kariéru, zdolala v pamätnom finále Nemku Angelique Kerberovú. Oplatila jej prehru zo základnej skupiny a zápas ukončila s výraznou pomocou pásky.

„Bola to jedna z najčistejších radostí po premenenom mečbale. Spadla na kurt a nemohla tomu uveriť. Bol to moment jej kariéry. Ukázala sa ako veľká bojovníčka, čo je symbolické pre jej kariéru,“ uviedla novinárka a WTA insiderka Courtney Nguyenová.

Za najväčšiu senzáciu poslednej dekády bolo označené víťazstvo Talianky Roberty Vinciovej v semifinále US Open 2015 nad domácou favoritkou Serenou Williamsovou.

„O tento zápas bol obrovský záujem, pretože Serena bola dve víťazstvá od toho, aby dosiahla kalendárny grandslam. Bol to veľký moment v celom tenise a jedno z najväčších prekvapení počas mojej novinárskej kariéry,“ skonštatovala bývala britská tenistka Annabel Croftová.

Na druhom mieste sa umiestnilo senzačné víťazstvo Portoričanky Monicy Puigovej na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. Pre krajinu z oblasti Karibského mora získala prvé olympijské zlato a cestou za celkovým triumfom zdolala tri hráčky z elitnej svetovej desiatky.

Na tretej priečke najväčších prekvapení ostatnej dekády figuruje víťazstvo Lotyšky Jeleny Ostapenkovej na Roland Garros 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková