Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tenisových 10 najväčších senzácií dekády. Nechýba Cibulková

Ženská tenisová asociácia (WTA) na konci roka 2019 zverejnila prostredníctvom videa desať najväčších senzácií, ktoré sa udiali za ostatnú dekádu. V tomto výbere má zastúpenie aj Slovensko zásluhou Dominiky Cibulkovej. Odborníci ju zaradili na štvrté miesto spomenutého "rebríčka" vďaka jej triumfu na WTA Finals 2016 v Singapure.

31.12.2019 13:13
Dominika Cibulková Foto: ,
Dominika Cibulková prednedávnom vo veku 30 rokov ukončila kariéru.
debata

„Myslím si, že Dominika vyhrala v skupine iba jeden zápas, ale napriek tomu sa dostala do semifinále a dosiahla niečo úžasné,“ vyjadrila sa v spomenutom videu Švajčiarska so slovenskými koreňmi Belinda Bencicová.

Senzačnú cestu bratislavskej rodáčky mohla v tomto roku napodobniť práve Bencicová. Na poslednú chvíľu si zaistila postup na výberové podujatie, zvládla boje v základnej skupine, ale v semifinále ju zastavila Ukrajinka Elina Svitolinová.

Dominika Cibulková ukončila kariéru.
Video

Dominika Cibulková, ktorá v novembri tohto roka pri krste knihy „Tenis je môj život“ ukončila profesionálnu kariéru, zdolala v pamätnom finále Nemku Angelique Kerberovú. Oplatila jej prehru zo základnej skupiny a zápas ukončila s výraznou pomocou pásky.

„Bola to jedna z najčistejších radostí po premenenom mečbale. Spadla na kurt a nemohla tomu uveriť. Bol to moment jej kariéry. Ukázala sa ako veľká bojovníčka, čo je symbolické pre jej kariéru,“ uviedla novinárka a WTA insiderka Courtney Nguyenová.

Za najväčšiu senzáciu poslednej dekády bolo označené víťazstvo Talianky Roberty Vinciovej v semifinále US Open 2015 nad domácou favoritkou Serenou Williamsovou.

„O tento zápas bol obrovský záujem, pretože Serena bola dve víťazstvá od toho, aby dosiahla kalendárny grandslam. Bol to veľký moment v celom tenise a jedno z najväčších prekvapení počas mojej novinárskej kariéry,“ skonštatovala bývala britská tenistka Annabel Croftová.

Na druhom mieste sa umiestnilo senzačné víťazstvo Portoričanky Monicy Puigovej na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro. Pre krajinu z oblasti Karibského mora získala prvé olympijské zlato a cestou za celkovým triumfom zdolala tri hráčky z elitnej svetovej desiatky.

Na tretej priečke najväčších prekvapení ostatnej dekády figuruje víťazstvo Lotyšky Jeleny Ostapenkovej na Roland Garros 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková