Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Športovci sa tlačia do parlamentu. Jeden z nich riadne domotal politikov

O tom, že Karol Kučera bude v najbližších voľbách kandidovať za Obyčajných ľudí, sa už vie. Bývalá svetová tenisová šestka dostala na kandidátke strany Igora Matoviča symbolické číslo - šesť!

05.12.2019 12:12
Ján Krošlák Foto:
Ján Krošlák v "drese" SaS. Situácia sa medzitým zmenila.
debata (22)

Chuť zasadnúť do poslaneckých lavíc však prejavil aj jeho niekdajší kolega z reprezentácie – Ján Krošlák. Ten však poriadne domotal hlavu politikom. Najprv sa totiž sľúbil Richardovi Sulíkovi z SaS – dostal pozíciu číslo 102. Šéf liberálov kandidátku odovzdal minulý štvrtok a Krošlák sa medzitým uchádzal o miesto aj u Matoviča. Ten mu dal štyridsiatku.

Suma summarum – Krošlák je na dvoch kandidátkach a volebná komisia teraz musí rozhodnúť, čo s tým.

„To bude perfektná reklama, že prvýkrát v histórii volieb je jeden kandidát na dvoch kandidátkach,“ bagatelizoval situáciu 45-ročný niekdajší 53. hráč sveta. „Sám som zvedavý, ako to nakoniec bude, tak mi potom môžete napísať,“ odkázal Denníku N.

Neskôr pre Aktuality.sk vážne dodal: „V lete som sa rozhodol, že chcem ísť do politiky, oslovil som pána Sulíka a dohodli sme sa, že budem kandidovať za Sas. Potom som toto svoje rozhodnutie prehodnotil, žiaľ, bolo to už dosť narýchlo. Vo štvrtok poobede som oznámil pánovi Sulíkovi, že nechcem kandidovať, ale on už vo štvrtok doobeda kandidátku zaregistroval na ministerstve vnútra.“

Igor Matovič, Karol Kučera. Foto: SITA, Branislav Bibel
Igor Matovič, Karol Kučera Igor Matovič, Karol Kučera.

V centre pozornosti je však aj Kučera. Médiá si totiž všimli jeho nedávne statusy na Facebooku, v ktorých schvaľoval kroky talianskeho politika Mattea Salviniho v boji proti imigrantom. Naviac, ihneď po oznámení kandidatúry, v rozhovore pre Denník N chválil maďarského premiéra Viktora Orbána.

Spomínaných výrokov sa chytili mnohí inluenceri – Kučeru kritizujú za šírenie údajných hoaxov a Matoviča z jeho nominácie na kandidátku OĽANO.

„Mojou prioritou nikdy nebolo ani tak kandidovať na post poslanca, (áno, jednoznačne som a aj naďalej budem pôsobiť na tenisovom kurte) ale skôr som chcel podporiť svojou maličkosťou tých, z môjho pohľadu najstatočnejšich ľudí v politike, ktorí boli a sú ochotní priniesť do nej spomínanú zmenu,“ odkázal semifinalista Australian Open 1998 svojim fanúšikom na Facebooku.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Karol Kučera #Ján Krošlák