Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer: Moje rekordy? Len jediný človek ich môže prekonať

Švajčiarsky tenisový velikán Roger Federer zaznamenal počas doterajšej bohatej profesionálnej kariéry množstvo veľkých rekordov. Viaceré z nich bude v budúcnosti ťažké prekonať.

30.11.2019 14:04
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer podľa vlastných slov počúva o konci kariéry už desať rokov.
debata (1)

Keď sa ho počas turné v Latinskej Amerike reportéri mexickej televíznej stanice Aztec Deportes spýtali, kto z jeho najväčších protivníkov by mohol prepísať ním stanovené maximá, pravdepodobne neočakávali takú úprimnú odpoveď.

Namiesto diplomatických slov sa Federer viac priklonil k Rafaelovi Nadalovi než na stranu Novaka Djokoviča. "Obaja mali úplne odlišnú kariéru, preto by som si vybral Rafu.

Hlavne z dôvodu, čo dokázal na Roland Garros, a tiež preto, že momentálne je svetovou jednotkou," vyhlásil 38-ročný rodák z Bazileja, citoval ho aj srbský web Blic Sport.

Federer ďalej doplnil, prečo mu je bližší skôr Nadal ako Djokovič. "Na 1. miesto rebríčka sa dostal už pred jedenástimi rokmi a tento rok je opäť na vrchole. Navyše má viac titulov. Viem však, že Novak strávil ako číslo jeden dlhšie obdobie.

Rafael Nadal. Foto: Reuters, TONY O'BRIEN
Rafael Nadal, Daniil Medvedev Rafael Nadal.

Rafa bol zas úžasný už ako tínedžer. Od čias Björna Borga predvádzal v takom mladom veku najlepší tenis. Momentálne je ku mne najbližšie Rafa, ale oboch ešte čaká mnoho zápasov," dodal Roger Federer.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič