Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železný muž Federer o tenisovom dôchodku: Nikdy neskončím

Po tom, ako Roger Federer prilákal spolu s Alexandrom Zverevom na tenisovú exhibíciu do býčej arény v Mexiku viac ako 42-tisíc ľudí, zavítal do televíznej šou TODAY.

26.11.2019 11:25
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer po exhibícii v Mexiku.
debata

Keď prišlo na tému o Švajčiarovom konci kariéry, odpovedal s úsmevom: „Nikdy neskončím.“

Tridsaťosemročná hrajúca legenda získala v sezóne 2019 štyri tituly. Rozhodne nejaví žiadne známky únavy.

„Celý týždeň sa ma pýtali, kedy odídem do dôchodku. Každoročné plánovanie však začínam otázkou, kam pôjdem na dovolenku s rodinou,“ pokračoval Federer. S manželkou Mirkou, rodáčkou z Bojníc, majú štyri deti (dve dcéry a dvoch synov).

Federer je železný muž okruhu ATP. Zo zápasu ešte nikdy neodstúpil. V roku 2016 niekoľko mesiacov pauzoval, keď si bizarne poranil ľavé koleno pri príprave kúpeľu pre dcérky. Nasledovala operácia, pri ktorej mu museli napraviť poškodenú chrupavku.

„Bolo príjemné môcť si naplánovať stretnutia s priateľmi, užiť si víkendy, stredajšie obedy či piatkové večere. Na to sa veľmi teším,“ priznal.

Federer sa stane ambasádorom švajčiarskej značky tenisiek On, ktoré bude aj navrhovať. „Myslím si, že je to perfektné načasovanie, ako viete, módu milujem. Spoločnosť chce, aby som hral tak dlho, ako to len pôjde a nechce, aby som išiel do dôchodku. Takže nepôjdem,“ usmial sa Federer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer