Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kužmová si trúfa na tridsiatku. Chce napodobniť Cibulkovú

Lanskú sezónu ukončila na 56. mieste, aktuálnu ako svetová 52. Bez turnajového víťazstva, s jedinou semifinálovou účasťou vo dvojhre na jej úplnom začiatku.

23.11.2019 19:34 , aktualizované: 24.11.2019 11:44
debata
Tenistka roka 2019 Viktória Kužmová počas... Foto: SITA, Jana Birošová
Viktória Kužmová Tenistka roka 2019 Viktória Kužmová počas slávnostného galavečera.

Mladej Košičanke Viktórii Kužmovej to aj tak stačilo na titul Tenista roka 2019. Napokon, po ukončení kariéry Dominiky Cibulkovej i Magdalény Rybárikovej už v elitnej stovke nie je žiadna iná Slovenka.

„Bola to veľmi dobrá sezóna – predovšetkým jej prvý polrok bol skvelý. Na niektoré vydarené zápasy si budem dlho pamätať,“ hodnotila 21-ročná hráčka.

Pravda je však taká, že výraznejšie úspechy zaznamenala predovšetkým vo štvorhre. Obzvlášť sa jej darilo na US Open, kde sa po boku Bielorusky Sasnovičovej prebojovala do semifinále. „Pre mňa však zostáva prioritou dvojhra. Ale aj deblové zápasy hrám veľmi rada. Pod vedením Michala Mertiňáka som sa v nich zlepšila a je to príjemné spestrenie každého turnaja,“ priznala najväčšia nádej slovenského tenisu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Thanks to my coach for great season, many more to come

Príspevok, ktorý zdieľa Vikuš Kužmová (@vikikuzmova),

Sympatická hráčka má už po dovolenke, vo štvrtok odštartovala v bratislavskom NTC prípravu na novú sezónu. Čo od nej očakáva? „Hrať dobré zápasy, užívať si tenis a príliš neriešiť body a rebríček. Jednoducho sa sústrediť na to, že mám tenis rada a robím ho s láskou,“ uviedla počas vyhlasovania tradičnej ankety.

Za zvláštny označil ženský rok aj generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. „Žezlo musia prebrať mladé dievčatá. Viki patrí medzi najlepšie z nich. Má potenciál na to, aby sa priblížila k úspechom, ktoré dosiahli Dominika Cibulková s Danielou Hantuchovou, no bude to mať náročné, lebo konkurencia rastie,“ poznamenal funkcionár.

Dominika Cibulková počas vyhlasovania ankety... Foto: TASR, Michal Svítok
Dominika Cibulková Dominika Cibulková počas vyhlasovania ankety Tenista roka 2019.

Podobné ambície má aj Kužmová. Na pódiu po prevzatí ocenenia nesmelo naznačila, že v ďalšej sezóne by už chcela preniknúť do najlepšej tridsiatky svetového rebríčka. To sú poschodia, kde sa dlhé roky pohybovala 30-ročná Cibulková, ktorá v piatok symbolicky zavesila raketu na klinec.

Čo by odporučila mladšej krajanke?

„Je veľmi ťažké odhadnúť méty, kam sa môže dostať. Ja budem všetkým babám držať palce. Viktória má potenciál,“ zhodnotila historicky najúspešnejšia tenistka pod Tatrami. Tieto slová započula aj Kužmová. „Urobím všetko preto, aby som mala takú dobrú kariéru ako Dominika,“ dodala na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominika Cibulková #Viktória Kužmová #Tenista roka 2019