Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Neverí Vajdovi? Djokovič vysvetlil, prečo pribral do tímu ďalšieho trénera

Novak Djokovič a Marián Vajda - to je osvedčená dvojica, ktorá má na konte už 16 grandslamových titulov.

20.11.2019 17:15
Djokovič, Vajda Foto: ,
Novak Djokovič a Marián Vajda.
debata (16)

Srbský tenista má však najvyššie ambície a má pocit, že okrem osvedčeného slovenského kouča potrebuje k sebe ešte niekoho iného. A tak pred Wimbledonom vzal do svojho tímu aj Chorváta Gorana Ivaniševiča.

Rodák z Belehradu teraz pre srbské médiá vysvetlil, prečo tak urobil. „Najal som ho, pretože pochádza z rovnakého kultúrneho prostredia ako ja. Naša mentalita je veľmi podobná, dokonale mi rozumie,“ zamyslel sa Djokovič.

Ivaniševič je tenisová legenda. A bol by ňou, aj keby nevyhral Wimbledon v roku 2001 – na finále proti Patrickovi Rafterovi si akiste každý pamätá.

„Poznám ho od svojich trinástich. Prvýkrát sme sa stretli ked prišiel do akadémie Nikiho Piliča v Nemecku. Myslím si, že mám veľkú zásluhu na jeho úspechoch, počas tréningu som mu totiž doniesol čokoládu,“ zasmial sa sympatický Srb.

Ivaniševič je pojem nielen pre slávne wimbledonské víťazstvo a tri neúspešné finále, rodák zo Splitu bol výnimočným tenistom v každom smere. Svojim podaním, ale aj prejavom, energiou a vášňou, ktorú prejavoval na kurte.

Chorvát Goran Ivaniševič (vľavo) vo Wimbledone... Foto: Reuters
i Piccy-collage Chorvát Goran Ivaniševič (vľavo) vo Wimbledone 2019 pomáha Srbovi Novakovi Djokovičovi.

„Rešpektujem ho. V minulosti to bol to najlepší hráč v našom regióne a ja som chcel byť rovnako dobrý ako on. Sme priatelia. Chápe, čo je to súťažiť na tej najvyššej úrovni,“ prezradil Djokovič.

Na záver prezradil to najdôležitejšie. „Verím, že pod jeho vedením sa stanem najlepším hráčom všetkých čias,“ dodal. To predpokladá minimálne ďalších päť grandslamových titulov.

Nie všetci sú však z ich spolupráce nadšení. O napätých srbsko-chorvátskych vzťahoch predsa netreba písať. „Ale verte mi, že nič výnimočné sa tu nedialo. Možno pár bulvárnych plátkov sa to snažilo nafúknuť, ale nič viac,“ zareagoval nedávno na otázku Pravdy srbský športový novinár Saša Ozmo.

„Je pravda, že vtedy sa menšia časť spoločnosti ohradila. Avšak v každom národe sú ľudia, ktorí sú viac progresívni, ale všade nájdete aj menej tolerantných jedincov. Novak sa vydal po prvej ceste, chce ľudí spájať a podľa mňa mu to ide veľmi dobre. Djokovič je doma veľkou ikonou a aj keď s ním niekto v niečom nesúhlasí, veľmi ho kritizovať nemôže,“ dodal.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda #Goran Ivaniševič