Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne váľanie sa na pláži. Grandslamová šampiónka zdolala Kilimandžáro

Množstvo tenistiek v závere roka oddychuje na slnečných plážach, kde naberá energiu pred ďalšou sezónou. To však rozhodne nie je prípad Španielky Garbine Muguruzovej-Blancovej. Rodáčka z venezuelského Caracasu nedávno podnikla zaujímavú päťdňovú výpravu do Afriky, kde zdolala najvyššiu horu tohto kontinentu - Kilimandžáro.

17.11.2019 18:17
debata (2)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

OH SI! Nos hemos sentido VIVOS! HELL YES! We felt ALIVE! -12 celcius. TOP of Africa 5895 m Thanks to my expedition and my guide.

Príspevok, ktorý zdieľa Garbiñe Muguruza (@garbimuguruza),

Muguruzová-Blancová zvládla jednu z najväčších výziev vo svojom živote. Po úspešnom skončení výpravy svoju cestu chronologicky opísala na sociálnej sieti instagram.

„Prešli sme vodopády, rieky, ľadové rieky, jaskyne, útesy a prežili sme mrazivé noci, čo bolo najťažšie,“ vyjadrila sa dvojnásobná grandslamová šampiónka, ktorá spomenutú expedíciu plánovala od leta.

Aktuálne 35. hráčka rebríčka WTA sa priznala, že nastali aj situácie, keď jej nebolo všetko jedno.

„Raz som začala plakať, keď mi môj sprievodca povedal, aby som sa nepozerala dole, že som vo výške 300 metrov,“ prezradila. Muguruzová-Blancová so svojim tímom štyri dlhé dni prechádzala náročný terén a piaty deň vystúpila na vrch Uhuru, ktorý leží vo výške 5895 metrov nad morom.

„Sme živí! Špeciálne poďakovania patrí môjmu sprievodcovi, že ma udržal hore 22 hodín,“ dodala španielska tenistka.

Na sociálnej sieti instagram okrem iného pridala aj fotografiu, kde pri teplote dvanásť stupňov pod nulou stojí vedľa tabule, ktorá odvážlivcom gratuluje, že zdolali najvyšší vrch Afriky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Garbine Muguruzová-Blancová