Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadalovi ďalší skvelý výkon nestačil. Postup mu vyfúkol Zverev

Po Srbovi Novakovi Djokovičovi sa s majstrovským tenisovým turnajom Nitto ATP Finals v Londýne už po základných skupinách rozlúčil aj ďalší favorit Španiel Rafael Nadal.

15.11.2019 18:24 , aktualizované: 22:54
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal v zápase proti Stefanosovi Tsitsipasovi.
debata

Už istej koncoročnej jednotke rebríčka ATP nestačilo na postup do semifinále zo skupiny Andreho Agassiho ani víťazstvo nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom 6:7 (4), 6:4, 7:5, ktorému v piatok podvečer uštedril prvú prehru v turnaji.

Vo večernom súboji obhajca titulu Nemec Alexander Zverev zdolal Rusa Daniila Medvedeva 6:4, 7:6 (4) a popri víťazovi skupiny Tsitsipasovi si zabezpečil semifinálovú účasť.

Nováčik na elitnom výberovom podujatí Tsitsipas sa v sobotňajšom prvom semifinále od 15.00 h SEČ stretne so 6-násobným šampiónom Švajčiarom Rogerom Federerom, druhú semifinálovú dvojicu tvoria obhajca Alexander Zverev a ďalší nováčik v semifinále Rakúšan Dominic Thiem. Tento zápas sa začne v sobotu o 21.00 h.

Medvedev hneď v úvode záverečného skupinového duelu stratil svoje podanie a manko jediného brejku bolo rozhodujúce pre vývoj prvého setu. Zverev za stavu 5:4 pri svojom podaní využil prvý setbal. Druhý set bol ešte vyrovnanejší. Napokon sa hral tajbrejk, v ktorom niekoľko tesných úderov z rakety Medvedeva skončilo v oute a Zverev sa za stavu 6:4 dostal k dvom mečbalom. Hneď prvý premenil esom.

„Skvelý zápas vo výbornej atmosfére. Môj súper zahral excelentne, ale mňa podržal servis a aj koncentrácia až do konca. Som veľmi rád, že môžem ďalej bojovať o obhajobu vlaňajšieho triumfu,“ uviedol Alexander Zverev v prvom televíznom rozhovore po zápase.

Španielsky tenista Rafael Nadal po takmer troch hodinách zdolal Stefanosa Tsitsipasa z Grécka, ale pomoci od Medvedeva v podobe jeho triumfu sa večer nedočkal. Ruský tenista ako jediný na výberovom turnaji v londýnskej 02 Arene nevyhral ani zápas.

Nadalovou útechou je prevzatie pohára za post koncoročnej jednotky, čo sa mu podarilo po piaty raz v kariére.

„Táto trofej odráža všetko, čo som dosiahol v tomto roku. Bez ľudí v mojom podpornom tíme by to však nebolo možné. Všetky moje poďakovania nestačia na to, čo pre mňa urobili. Ďakujem z celého srdca aj fanúšikom po celom svete, ktorí ma podporujú každý týždeň na turnajoch počas celého roka,“ uviedol Rafael Nadal, cituje ho portál ATP Tour.

Dvojhra – skupina Andreho Agassiho:
Rafael Nadal (Šp.-1) – Stefanos Tsitsipas (Gréc.-6) 6:7 (4), 6:4, 7:5
Alexander Zverev (Nem.-7) – Daniil Medvedev (Rus.-4) 6:4, 7:6 (4)

Tabuľka
1. Alexander Zverev (Nem.) 3 2 1 4:2 2
2. Stefanos Tsitsipas (Gréc.) 3 2 1 5:2 2
3. Rafael Nadal (Šp.) 3 2 1 4:4 2
4. Daniil Medvedev (Rus.) 3 0 3 1:6 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Stefanos Tsitsipas #Turnaj majstrov 2019