Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kým sme ešte zdraví. Legendy ukončia kariéru

Americkí bratia Bob a Mike Bryanovci oznámili, že v roku 2020 sa rozlúčia s profesionálnym tenisom. Štyridsaťjedenročné dvojičky zamávajú na rozlúčku na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Práve na tomto turnaji legendárna dvojica absolvovala svoj spoločný debut v roku 1995.

14.11.2019 10:10
Mike Bryan, Foto: ,
Mike (vľavo) a Bob Bryanovci oznámili, že po budúcoročnom US Open ukončia kariéry.
debata

Bryanovci sú najúspešnejší deblový pár tenisovej histórie. Počas takmer 25-ročnej kariéry získali 118 turnajových titulov, zvíťazili na všetkých štyroch grandslamových podujatiach, odkiaľ majú dovedna 16 titulov.

Štyrikrát ovládli koncoročný majstrovský turnaj ATP Finals, 39-krát sa tešili z triumfu na turnajoch série ATP Masters 1000 a majú aj olympijské zlato či daviscupový titul. Olympijskú súťaž vo štvorhre vyhrali v roku 2012 v Londýne, Davisov pohár zdvihli nad hlavy ako členovia tímu USA v roku 2007.

Celkovo si zahrali v 177 finálových zápasoch na hlavnom mužskom okruhu a trofej získali v 34 mestách. Bryanovci aktuálne chýbajú na turnaji majstrov v Londýne, hoci podľa získaných bodov by sa zmestili do osmičky najlepších deblových tímov roka 2019.

„Mike a ja sme sa rozhodli, že ukončíme túto sezónu po US Open, hoci naša šanca dostať sa do Londýna bola vysoká. Chceli sme dať oddych svojím telám aj hlave a čo najlepšie sa pripraviť na rok 2020, ktorý bude pre nás posledný v profesionálnej kariére,“ vyhlásil Bob Bryan, cituje ho portál ATP Tour.

„Za posledných 21 rokov sme veľmi vďační, že sme mohli napĺňať svoje tenisové sny. Bola to naozaj magická jazda. Napriek tomu, všetko má svoj koniec. A skončiť chceme radšej takto, kým sme ešte zdraví a môžeme reálne bojovať o víťazstvá,“ do­dal.

Mike Bryan tvrdí, že po dlhšom oddychu budú maximálne motivovaní do poslednej sezóny v kariére. „Budeme si užívať každú chvíľku na kurte v roku 2020, až kým nedáme poslednýkrát zbohom našim fanúšikom a nepoďakujeme sa im za všetku radosť, ktorú nám dopriali,“ podotkol.

O suverenite dlhodobo najlepšej deblovej dvojice na svete vypovedá čas strávený na vrchole rebríčka ATP. Prvýkrát sa tam dostali 8. septembra 2003 a dovedna tam strávili 438 týždňov (vyše 8 rokov). Až desaťkrát ukončili kalendárny rok ako svetové jednotky (2003, 2005–07, 2009–2014).

Mike Bryan bol 16. júla 2018 vo veku 40 rokov najstaršou deblovou jednotkou histórie. Okrem svojho dvojčaťa Bob istý čas hrával aj po boku ďalšieho Američana Jacka Socka, s ktorým vybojoval dva grandslamové tituly a pred rokom ovládli aj koncoročný turnaj ATP Finals v Londýne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Bryan #Bob Bryan