Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev nevyužil vedenie 5:1 v treťom sete ani mečbal. Nadal famózne otočil zápas

Španielsky tenista Rafael Nadal sa na druhý pokus dočkal víťazstva na koncoročnom výberovom turnaji Nitto ATP Finals v Londýne.

13.11.2019 18:20 , aktualizované: 22:29
Rafael Nadal, Daniil Medvedev Foto: ,
Rafael Nadal sa teší z triumfu nad Daniilom Medvedevom.
debata

Tridsaťtriročný Malorčan zdolal v stredajšej repríze finále US Open Rusa Daniila Medvedeva 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4) za necelé tri hodiny a aj v treťom vzájomnom súboji s týmto súperom sa radoval z triumfu.

Vo vyrovnanom prvom sete si obaja hráči strážili vlastné podanie. Medvedev síce dostal v siedmej hre brejkbalovú príležitosť, ale nevyužil ju a musel rozhodovať až tajbrejk. V ňom sa spočiatku obaja tenisti naťahovali o každý bod, no od stavu 3:3 ovládol Rus štyri výmeny v rade a získal úvodné dejstvo pre seba. Hneď na začiatku druhého setu Medvedev prišiel o svoj servis a Nadal si hájil náskok jedného brejku.

V deviatej hre sa opäť presadil na prijme a triumfoval 6:3. Rozhodujúci set bol spočiatku jasnou záležitosťou mladého Rusa. Dvadsaťtriročný pravák si pripísal dva rýchle brejky, viedol 4:0 a neskôr aj 5:1, no sľubný náskok a jeden mečbal nevyužil. V dvanástej hre sa Medvedev vzchopil za stavu 5:6 a 0:30 a vybojoval si tajbrejk, no v ňom nemal presnú ruku v dôležitých momentoch.

„Cítim sa veľmi šťastný. Je to neskutočné, že sa mi podarilo takýto obrat. Je to škoda pre Daniila, hral dobre a utrpel ťažkú prehru. Musím sa poďakovať všetkým za podporu, veľa to pre mňa znamená. Za nepriaznivého stavu musíte bojovať a veriť, že sa to možno zlomí. Už som sa to v kariére viackrát naučil. Celkovom som hral v zápase lepšie ako pred dvoma dňami, čo je pre mňa potešujúce,“ povedal Nadal v rozhovore krátko po skončení stretnutia priamo na kurte.

Tsitsipas v Londýne ešte nestratil set

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas zvíťazil aj v druhom zápase na turnaji majstrov, Nemca Alexandra Zvereva zdolal vo večernom súboji presvedčivo 6:3, 6:2. Dvadsaťjedenročný hráč nadviazal na pondelkový dvojsetový triumf proti Medvedovovi, po dvoch dueloch má na konte plný počet bodov so skóre 4:0 na sety a istotu miestenky v semifinále podujatia.

Úvodné dejstvo zápasu prinieslo iba dva brejkbaly a jediný brejk, ktorý bol napokon rozhodujúci. Tsitsipas získal podanie súpera v ôsmej hre, ujal sa vedenia 5:3 a následne potvrdil zisk prvého setu pri vlastnom servise. Mladý Grék dominoval aj v druhom sete, keď ťažil z takmer bezchybnej hry na sieti. Hneď v prvom geme získal brejk, ďalší pridal v piatej hre a tešil sa z hladkého triumfu 6:3, 6:2.

„Som veľmi prekvapený z môjho výkonu. Urobil som všetko správne. Nebolo to len o mne, ale o všetkých tých skvelých ľuďoch, ktorí ma prišli povzbudiť. Hral som jednoducho svoju hru, bol som dobre nastavený v hlave. Snažil som sa meniť hru, byť nepredvídateľný a platilo to,“ uviedol Tsitsipas v prvom televíznom interview.

Herbert a Mahut postúpili do semifinále

Šiesty nasadený holandsko-rumunský pár Jean-Julien Rojer a Horia Tecau zvíťazil v súboji štvorhry nad najvyššie nasadenou dvojicou Juan Sebastian Cabal, Robert Farah z Kolumbie 6:2, 5:7 a 10:8.

Druhé víťazstvo zaznamenal siedmy nasadený pár Francúzi Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut, ktorý vo večernom zápase zdolal nemeckú dvojicu Kevin Krawietz, Andreas Mies po dvoch vyrovnaných setoch 7:5 a 7:6 (3). Ako prvý tak postúpil zo skupiny Maxa Mirného do semifinále.

ATP Finals – Londýn – streda:

Dvojhra – skupina Andreho Agassiho:
Rafael Nadal (Šp.-1) – Daniil Medvedev (Rus.-4) 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4)
Stefanos Tsitsipas (6-Gréc.) – Alexander Zverev (7-Nem.) 6:3, 6:2

1. Stefanos Tsitsipas (Gréc.) 2 2 0 4:0 2
2. Alexander Zverev (Nem.) 2 1 1 2:2 1
3. Rafael Nadal (Šp.) 2 1 1 2:3 1
4. Daniil Medvedev (Rus.) 2 0 2 1:4 0

Štvorhra – skupina Maxa Mirného:
Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (6-Hol./Rum.) – Juan Sebastian Cabal, Robert Farah (1-Kol.) 6:2, 5:7, 10:8, Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (7-Fr.) – Kevin Krawietz, Andreas Mies (3-Nem.) 7:5, 7:6 (3)

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Daniil Medvedev #Stefanos Tsitsipas #Turnaj majstrov 2019