Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Londýn im zatiaľ nepraje. Polášek s Dodigom prehrali aj druhý zápas

Slovenský tenista Filip Polášek neuspel ani v druhom zápase na deblovom turnaji majstrov v Londýne.

12.11.2019 14:44
Polášek dodig tenis Foto: ,
Chorvátsko-slovenský deblový pár Ivan Dodig (vľavo) a Filip Polášek (vpravo) odvracia úder americko-britského páru Rajeev Ram, Joe Salisbury na turnaji majstrov v Londýne.
debata (1)

Spoločne s Chorvátom Ivanom Dodigom prehrali v skupine Jonasa Björkmana so štvrtým nasadeným americko-anglickým párom Rajeev Ram, Joe Salisbury 6:3, 3:6, 6:10.

O niekoľko hodín definitívne stratili šancu na postup do semifinále. Rozhodla o tom prehra poľsko-brazílskeho páru Lukasz Kubot, Marcelo Melo s juhoafricko-novozélandskym tandemom Raven Klaasen, Michael Venus 3:6, 4:6 v druhom utorňajšom zápase skupiny Jonasa Björkmana.

Polášek s Dodigom v úvodnom dueli v O2 aréne podľahli Kubotovi s Melom a ak chceli reálne pomýšľať na semifinále, proti Ramovi so Salisburym potrebovali zvíťaziť. Začiatok im vyšiel výborne, keď vo štvrtom geme po víťaznom returne Dodiga presne na základnú čiaru prelomili podanie Salisburyho a po potvrdení brejku si vybudovali náskok 4:1.

Za stavu 5:3 prehrávali pri podaní Dodiga 0:40, no odvrátili všetky štyri brejkbaly a prvý set získali vo svoj prospech. Pri zhode si Chorvát zobral challenge a Jastrabie oko ukázalo, že jeho prvé podanie sa dotklo čiary. Frustrovaný Ram, ktorý následne zahral loptičku do siete, sa u empajrového rozhodcu dožadoval opakovania výmeny, no neuspel.

Americko-britský pár odplatil prehru

V druhom dejstve sa Ram so Salisburym zlepšili na returne, za stavu 3:2 pri podaní Dodiga slovensko-chorvátsku dvojicu brejkli a vynútili si supetajbrejk. V ňom rozhodla výmena za stavu 6:5 v prospech Rama a Salisburyho, v ktorej si Dodig s Poláškom nerozumeli na sieti. Americko-britský pár odplatil súperom prehru z turnaja série Masters 1000 v Paríži a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 1:1.

Polášek je druhý slovenský deblista v ére samostatnosti, ktorý štartuje na turnaji majstrov. V roku 2009 sa na záverečnom vrchole sezóny zúčastnil Michal Mertiňák po boku Františka Čermáka, slovensko-český tandem postúpil v londýnskej O2 aréne do semifinále. V roku 1998 si vo dvojhre zahral na turnaji majstrov Karol Kučera.

V roku 1987 ešte v ére ČSSR sa Miloslav Mečíř dostal medzi elitnú „smotánku“ v singli i v debli. Vo štvorhre sa spoločne s Tomášom Šmídom tešili v londýnskej Royal Albert Hall zo zisku titulu. V roku 2000 mal ísť na Masters v pozícii náhradníka Dominik Hrbatý. Pre zranenie jeho deblového partnera Čecha Martina Damma, ktorý musel ísť na operáciu, však do dejiska turnaja neodcestoval.

Turnaj majstrov – štvorhra

Skupina Jonasa Björkmana
Rajeev Ram, Joe Salisbury (4-USA/V. Brit.) – Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (8-Chor./SR) 3:6, 6:3, 10:6

1 debata chyba