Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie v Londýne. Federer nestačil na Thiema

Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vstúpil do turnaja majstrov v Londýne.

10.11.2019 16:31 , aktualizované: 23:09
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer nezvládol vstup do turnaja majstrov.
debata (2)

V úvodnom zápase skupiny Björna Borga zdolal v 02 aréne ako nasadená dvojka debutanta na Masters Taliana Mattea Berrettiniho za 63 minút hladko 6:2, 6:1. Vo večernom dueli zvíťazil Rakúšan Dominic Thiem nad šesťnásobným šampiónom Švajčiarom Rogerom Federerom 7:5, 7:5.

Djokovič bojujúci o post koncoročnej svetovej jednotky proti ôsmemu nasadenému Berrettinimu naplno potvrdil úlohu favorita. V druhom geme síce „Nole“ nevyužil pri podaní súpera vedenie 30:0, no od stavu 2:2 získal osem gemov za sebou.

Prvý set sa stal jasne jeho korisťou a v druhom si vybudoval rozhodujúci náskok 4:0. Srb lepšie returnoval, mal navrch v dlhších výmenách a robil oveľa menej nevynútených chýb ako Berrettini, ktorý je prvým talianskym singlistom na turnaji majstrov od roku 1978. Vtedy sa medzi elitnou „smotánkou“ predstavil Corrado Barazzutti.

Novak Djokovič nedal Berrettinimu šancu. Foto: Reuters, TONY O'BRIEN
Novak Djokovič Novak Djokovič nedal Berrettinimu šancu.

Djokovič po vydarenom vstupe do záverečného vrcholu sezóny neskrýval spokojnosť. "Teší ma, že môžem opäť hrať v Londýne. Turnaj majstrov sa koná v 02 aréne už desať rokov a je to jedno z najprestížnejších podujatí na svete.

Vždy sa tu cítim veľmi dobre. Proti Matteovi som dnes zúročil bohaté skúsenosti, zvolil som správnu taktiku. Dôležitý bol brejk za stavu 3:2 v prvom sete.

V ďalšom priebehu zápasu som lepšie servoval a kvalitnými returnami sa mi podarilo eliminovať Matteovo podanie. V Londýne je tento rok rýchly povrch, čo mi vyhovuje," povedal Djokovič v pozápasovom rozhovore.

Zostrih zo zápasu Djokovič - Berrettini.

Thiem počas celého zápasu s Federerom ťažil z kvalitného podania. Dvojnásobný finalista Roland Garros lepšie zvládol koncovky, keď v oboch setoch za stavu 5:5 zobral Švajčiarovi servis.

Vzájomnú bilanciu s Federerom upravil na 5:2. V utorok nastúpi proti Djokovičovi. Federera čaká súboj s Berrettinim, ktorý musí vyhrať, ak si chce udržať šancu na postup do semifinále.

Skupina Björna Borga
Dominic Thiem (5-Rak.) – Roger Federer (3-Švajč.) 7:5, 7:5, Novak Djokovič (2-Srb.) – Matteo Berrettini (8-Tal.) 6:2, 6:1

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Roger Federer #Novak Djokovič #Turnaj majstrov #Dominic Thiem #Matteo Berrettini