Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzky majú hetrik. V Austrálii predviedli triumfálny obrat

Francúzske tenistky sa v nedeľu stali tretíkrát v histórii víťazkami Pohára federácie.

09.11.2019 08:29 , aktualizované: 10.11.2019 11:01
Francúzsko, Austrália Foto: ,
Francúzski fanúšikovia v Austrálii mali dôvod na radosť.
debata

Vo finále v Perthe zvíťazili nad Austráliou 3:2, pričom rozhodla až záverečná štvorhra, v ktorej Caroline Garciová a Kristina Mladenovičová zdolali domáci pár Samatha Stosurová, Ashleigh Bartyová 6:4 a 6:3.

Francúzky nadviazali na triumfy z rokov 1997 a 2003 a na tróne pre víťazky vystriedali Češky. Tento rok sa hral Fed Cup poslednýkrát v tradičnom formáte. Od budúceho roka ho nahradí finálový turnaj podľa vzoru Davisovho pohára. Austrália sa nedočkala ôsmeho titulu v súťaži, ktorú naposledy vyhrala v roku 1974.

Po štvrtej dvojhre bol stav finále vyrovnaný 2:2. V Perthe v nedeľu najprv domácu svetovú jednotku Ashleigh Bartyovú zaskočila Kristina Mladenovičová, ktorá zvíťazila 2:6, 6:4 a 7:6 (1). Na 2:2 vyrovnala Ajla Tomljanovičová, ktorá zdolala Pauline Parmentierovú 6:4 a 7:5.

Bartyová aj Mladenovičová suverénne vyhrali sobotňajšie zápasy. Dvadsaťšesťročná Francúzka, ktorej vo svetovom rebríčku patrí 40. miesto prehrala prvý set, potom sa ale vzchopila a po urputnom boji duel otočila. Uťala tak sériu pätnástich fedcipových víťazstiev Bartyovej.

„Som na seba pyšná. Bojovala som o každú jednu loptičku. Ťažko sa mi hľadajú slová, pre takéto zápasy milujem tenis,“ citovala víťazku agentúra AFP.

Fed Cup – finále v Perthe:
Austrália – Francúzsko 2:3
Ashleigh Bartyová – Kristina Mladenovičová 6:2, 4:6, 6:7 (1)
Ajla Tomljanovičová – Pauline Permantierová 6:4, 7:5
Samantha Stosurová, Bartyová – Caroline Garciová, Mladenovičová 4:6, 3:6

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Austrália #Pohár federácie