Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký návrat trojnásobnej mamy sa odkladá. Clijstersová je zranená

Návrat bývalej svetovej jednotky Kim Clijstersovej k tenisu brzdí zranenie kolena. Štvornásobná grandslamová víťazka uviedla, že napriek pôvodným plánom nebude ešte schopná v januári hrať.

05.11.2019 09:36
Kim Clijstersová Foto: ,
Kim Clijstersová v roku 2016.
debata

„Podrobujem sa liečbe a rehabilitácii zraneného kolena. Je to prekážka, ale som odhodlaná vrátiť sa k športu, ktorý milujem,“ napísala na twitteri tridsaťšesťročná Clijstersová.

Trojnásobná matka v septembri ohlásila pokus o januárový comeback sedem rokov po tom, ako po US Open 2012 druhýkrát ukončila kariéru.

Prvýkrát sa Clijstersová s tenisom lúčila prekvapivo už v dvadsiatich troch rokoch v roku 2007. Štyri roky po tom, ako sa stala prvýkrát svetovou jednotkou, a dva roky po premiérovom grandslamovom triumfe na US Open oznámila, že kvôli opakovaným zraneniam končí a chce si založiť rodinu.

O dva roky neskôr sa už ako matka dcéry vrátila a pri svojom treťom štarte ovládla ako nenasadená hráčka s divokou kartou US Open. V roku 2010 pridala do zbierky ďalších päť titulov vrátane úspešnej obhajoby na US Open. Tretiu grandslamovú trofej po comebacku získala v roku 2011 v Austrálii a krátko potom sa vrátila aj na čelo svetového rebríčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kim Clijstersová