Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Molčan sa dočkal postupu. Domáce derby pre Horanského

Slovenský tenista Alex Molčan sa prvýkrát v kariére prebojoval do 2. kola dvojhry na challengerovom turnaji Peugeot Slovak Open v bratislavskom NTC.

04.11.2019 19:02
SR Bratislava Tenis Turnaj PSO 1. kolo BAX Foto: ,
Slovenský tenista Andrej Glváč odvracia úder svojho krajana Filipa Horanského v zápase 1. kola mužskej dvojhry na tenisovom turnaji Peugeot Slovak Open 2019.
debata

V prvom si ako držiteľ voľnej karty poradil so Srbom Nikolom Milojevičom v dvoch setoch 6:3 a 6:4. Jeho ďalším súperom bude v utorok trinasty nasadený Nemec Peter Gojowczyk.

Molčan mal z triumfu nad Milojevičom veľkú radosť. „Toto víťazstvo pre mňa znamená veľa, je to domáci turnaj. Hral som v hlavnej súťaži štvrtýkrát a nikdy predtým som nevyhral čo i len kolo. Milojevič bol kvalitný súper. Hrali sme spolu asi pred mesiacom na antuke a aj vtedy som ho zdolal. Vedel som, že podanie nie je jeho najsilnejšia zbraň. Hoci som v druhom sete prehrával 1:3, rýchlo som vyrovnal na 3:3 a koncovka už bola v mojej réžii,“ uviedol 21-ročný rodák z Prešova.

Do 2. kola postúpil aj Filip Horanský. Slovenský daviscupový reprezentant zdolal na úvod svojho krajana Andreja Glváča štartujúceho s voľnou kartou 6:4, 6:3. Protivníkom Horanského v dueli o postup do štvrťfinále bude v utorok večer deviaty nasadený Bielorus Jegor Gerasimov – víťaz turnaja z roku 2015.

„Začiatok môjho zápasu proti Andrejovi bol nervózny. Musel som sa trochu do toho dostať. Prvé kolá na turnajoch sú vždy ťažké. S pribúdajúcimi minútami som sa cítil na dvorci čoraz lepšie. Zápas proti Gerasimovovi bude úplne iný. Bude to o tom, komu pôjde lepšie servis a returny. Musím si udržať koncentráciu a využiť šance,“ povedal Horanský, ktorý v Bratislave vyrovnal svoje maximum z roku 2014.

Slovak Open 2019

Dvojhra – 1. kolo
Filip HORANSKÝ (SR) – Andrej GLVÁČ (SR) 6:4, 6:3, Alex MOLČAN (SR) – Nikola Milojevič (Srb.) 6:3, 6:4, Oscar Otte (Nem.) – Sasikumar Mukund (India) 6:1, 6:2, Lukáš Rosol (ČR) – Mathias Bourgue (Fr.) 6:4, 7:6 (1). Emil Ruusuvuori (Fín.) – Maxime Cressy (USA) 6:3, 3:6, 6:4, Federico Gaio (Tal.) – Ruben Bemelmans (Belg.) 1:6, 6:4, 6:3, Dennis Novak (Rak.) – Sebastian Ofner (Rak.) 7:6 (9), 6:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Alex Molčan #Filip Horanský #Slovak Open 2019 #Andrej Glváč