Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič sa vyrovnal McEnroeovi. Napriek trofeji príde o post svetovej jednotky

Srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Paris Rolex v Paríži.

03.11.2019 16:41 , aktualizované: 17:45
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič s víťaznou trofejou z Paríža.
debata (3)

Svetová jednotka v nedeľňajšom finále zvíťazila nad Kanaďanom Denisom Shapovalovom vo dvoch setoch 6:3, 6:4.

Tridsaťdvaročný zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu bez straty setu dokráčal po svoj celkovo 77. „singlový“ titul na profiokruhu v kariére. Rovnako ani set nestratil ani začiatkom októbra v japonskom Tokiu.

V rebríčku tenistov s najväčším počtom trofejí vo dvojhre v tzv. open ére sa Djokovič dotiahol na piateho v poradí – Američana Johna McEnroea (77). Lídrom tejto štatistiky je ďalší Američan Jimmy Connors (109), ktorý vedie pred Švajčiarom Rogerom Federerom (103), bývalým československo-americkým tenistom Ivanom Lendlom (94) a Španielom Rafaelom Nadalom (84).

Tridsaťdvaročný Srb napriek zisku titulu príde v pondelok o pozíciu svetovej jednotky. Z prvého miesta ho zosadí Španiel Rafael Nadal, ktorý v Paríži tesne pred semifinále Shapovalov odstúpil kvôli zraneniu.

„Bol to môj najlepší výkon na turnaji. Denisovi dnes možno trochu chýbalo sústredenie,“ vyhlásil Djokovič po piatom víťazstve na parížskom podujatí Masters. Na turnajoch tejto série zaznamenal už 34. celkový triumf a chýba mu už iba jeden na to, aby dostihol rekordéra Nadala (35). Po nedeľňajšom dueli vyslovil slová uznania aj na adresu svojho protivníka.

„Som si istý, že to najlepšie z tvojej strany ešte len príde,“ povedal Djokovič Shapovalovovi počas slávnostného odovzdávania trofejí.

Dvojhra – finále:
Novak Djokovič (Srb.-1) – Denis Shapovalov (Kan.) 6:3, 6:4

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Denis Shapovalov