Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič v Paríži opäť zabojuje o titul, Nadal ho však nevyzve

Prvý tenista svetového rebríčka Novak Djokovič si v Paríži po roku opäť zahrá o titul.

02.11.2019 17:25 , aktualizované: 17:51
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič sa teší z postupu do parížskeho finále.
debata

Štvornásobný víťaz turnaja si v dnešnom semifinále poradil 7:6 a 6:4 s Bulharov Grigorom Dimitrovom a jeho súperom bude Denis Shapovalov z Kanady. Druhý hráč sveta Rafael Nadal zo Španielska na druhé semifinále nenastúpil pre zranenie.

„Pri jednom z posledných podaní pri rozcvičke som ucítil bolesť v podbrušku. Hneď som išiel za lekárom, ktorý mi povedal, že budeme musieť počkať. S druhou prehliadkou sme čakali hodinu a pol a niečo tam bolo, najskôr malá trhlina,“ citovala Nadala agentúra Reuters.

Djokovič potvrdil, že proti Dimitrovovi sa mu darí. Vyhral nad ním siedmykrát za sebou a celkovo si vylepšil bilanciu na 8:1. Tridsaťdvaročný Srb, ktorý pred rokom vo finále prehral s Rusom Karenom Chačanovom, si zahrá o piaty titul z Paríža.

Šestnásťnásobný grandslamový šampión naposledy v hale v Bercy triumfoval pred štyrmi rokmi.

Nadal, ktorý doteraz na turnaji nestratil ani set, premárnil šancu získať v Paríži prvý titul a zahrať si tam prvé finále od roku 2007. Bez ohľadu na odstúpenie sa držiteľ 19 grandslamových titulov stane v pondelok svetovou jednotkou, v ohrození by však mohla byť jeho účasť na Turnaji majstrov.

Posledný turnaj sezóny v Londýne odštartuje budúcu nedeľu. „Moja odpoveď neprekvapí, teraz skrátka ešte neviem. Len môžem sľúbiť, že urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som sa dal dokopy,“ vyhlásil tridsaťtriroč­ný Nadal.

Dvadsaťročný Shapovalov si zahrá druhé finále v kariére. Prvýkrát si o titul zahral v októbri v Štokholme a hneď slávil víťazstvo.

Paríž – semifinále:

Denis Shapovalov (Kan.) – Rafael Nadal (2-Šp.) – bez boja,Novak Djokovič (1-Srb.) – Grigor Dimitrov (Bul.) 7:6 (5), 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič