Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halepovej dala kanára. Plíšková je medzi štyrmi najlepšími

Česká tenistka Karolína Plíšková sa stala poslednou semifinalistkou dvojhry na Turnaji majsteriek v čínskom Šen-čene. Nasadená dvojka zdolala v záverečnom vystúpení v Purpurovej skupine turnajovú päťku Rumunku Simonu Halepovú 6:0, 2:6, 6:4.

01.11.2019 16:32
Karolína Plíšková Foto: ,
Karolína Plíšková uspela v kľúčovom zápase skupiny a na Turnaji majsteriek si zahrá v semifinále.
debata

V sobotňajšom semifinále narazí na najvyššie nasadenú Austrálčanku Ashleigh Bartyovú, druhú dvojicu tvoria Ukrajinka Jelina Svitolinová a Švajčiarka Belinda Benčičová.

Plíšková začala proti Halepovej ako z partesu. V prvom sete jej vychádzalo všetko na čo siahla a súperke uštedrila „kanára“. V druhom dejstve sa Halepová zlepšila, od stavu 2:2 získala štyri gemy za sebou a vynútila si tretí set, v ktorom viedla 2:0.

Plíšková však následne otočila na 5:2 a zápas už dotiahla do víťazného konca. V desiatom geme premenila pri podaní Rumunky aj s prispením pásky hneď prvý mečbal.

„Zápasy so Simonou sú vždy špeciálne, pretože sme ich spolu už odohrali veľmi veľa. Dnes som bola chvíľu dole, chvíľu hore, ale napokon som to, možno aj so šťastím, dokázala,“ citoval Plíškovej slová po zápase web iDnes.cz.

Turnaj majsteriek, purpurová skupina
Elina Svitolinová (Ukr.-8) – Sofia Keninová (USA) 7:5, 7:6 (10)
Karolína Plíšková (ČR-2) – Simona Halepová (Rum.-5) 6:0, 2:6, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Turnaj majsteriek 2019