Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišla na poslednú chvíľu a zdolala svetovú jednotku. Kvitová prehrala

Holanďanka Kiki Bertensová minulý týždeň prehrala s Bieloruskou Arinou Sobolenkovou vo finále turnaja v čínskom Ču-chaj. Mal to byť jej posledný zápas sezóny, namiesto toho je 27-ročná tenistka blízko k postupu do semifinále na podujatí WTA Finals v čínskom Šen-čene.

29.10.2019 14:56 , aktualizované: 16:47
Kvitová Foto: ,
Češka Petra Kvitová prehrala na Turnaji majsteriek s Belindou Bencicovou.
debata

Rodáčka z Wateringenu využila odstúpenie japonskej tenistky Naomi Osakovej a ako náhradníčka zdolala v utorňajšom zápase svetovú jednotku Ashleigh Bartyovú 3:6, 6:3, 6:4. Víťazstvo nad šampiónkou ostatného ročníka Roland Garros je pre Bertensovú o to cennejšie, že ukončila sériu piatich prehier vo vzájomných zápasov a Bartyovú zdolala vôbec po prvý raz.

„Spočiatku som nehrala dobre a musela som si zvyknúť na kurt. Následne to bolo stále lepšie a lepšie. Snažila som sa hrať agresívne a celkom dobre mi to vychádzalo. Je to posledný turnaj v roku, takže sa snažím dať do toho všetku energiu, ktorá vo mne zostala,“ cituje Holanďanku portál BBC.

Kiki Bertensová obhajuje z minuloročného „Turnaja majsteriek“ semifinálovú účasť. Momentálne jej v tabuľke Červenej skupiny patrí prvá pozícia. Šancu na postup ešte majú všetky štyri hráčky – Bertensová, Bartyová a Belinda Bencicová s jedným triumfom aj Petra Kvitová, ktorá je zatiaľ bez víťazstva.

V záverečnom zápase skupiny Bertensovú čaká priamy súboj o postup s Bencicovou, ktorá v utorok zdolala Češku Kvitovú 6:3, 1:6, 6:4. V zápase až päťkrát stratila svoje podanie, ale napokon po 109 minútach premenila svoj druhý mečbal.

V treťom sete si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:0. Bartyová, ktorá si už v nedeľu zabezpečila post koncoročnej svetovej jednotky, ešte znížila na 3:4, no koncovka patrila Bertensovej. Obe hráčky mali veľké problémy s udržaním si podania a diváci videli až 12 brejkov.

„Na začiatku zápasu som nehrala dobre, s pribúdajúcimi minútami som sa však zlepšovala. Snažila som sa hrať agresívne a chodiť na sieť, čo bol kľúč k úspešnému obratu,“ povedala v pozápasovom rozhovore Bertensová, ktorá minulý týždeň postúpila do finále WTA Elite Trophy v Ču-chaji.

Turnaj majsteriek

Červená skupina
Kiki Bertensová (9-Hol.) – Ashleigh Bartyová (1-Austr.) 3:6, 6:3, 6:4
Belinda Bencicová (Švajč.) – Petra Kvitová (ČR) 6:3, 1:6, 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Turnaj majsteriek 2019