Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turnaj hviezd prišiel o japonskú. Osakovú nahradí Holanďanka

Japonská tenistka a dvojnásobná grandslamová šampiónka Naomi Osaková odstúpila z prestížneho záverečného turnaja sezóny WTA Finals v čínskom Šen-čene.

29.10.2019 08:57 , aktualizované: 09:08
Naomi Osaková Foto: ,
Naomi Osaková odstúpila z Turnaja majsteriek pre zranenie ramena.
debata

„Som sklamaná z toho, že musím odstúpiť. Turnaj v Šen-čene je skvelá udalosť a najväčšie podujatie WTA v roku. Takto som nechcela ukončiť tento turnaj ani sezónu. Teším sa na to, keď budem zdravá a dúfam, že v budúcom roku sa vrátim do Šen-čenu,“ cituje vyhlásenie 22-ročnej tenistky oficiálny web WTA.

Naomi Osaková v tomto roku vyhrala tri turnaje, pričom ten najväčší v úvode sezóny na Australian Open v Melbourne. V januári sa prvýkrát stala svetovou jednotkou a celkovo na tomto poste zatiaľ pobudla 25 týždňov.

Japonku v turnaji nahradí desiata hráčka sveta Kiki Bertensová. Holanďanka môže nadviazať na výborné výkony spred roka, keď v Singapure postúpila medzi elitné kvarteto. V utorok si zmeria sily s austrálskou svetovou jednotkou Ashleigh Bartyovou, s ktorou má negatívnu zápasovú bilanciu 0:5.

Boje v Červenej skupine ukončí duelom so Švajčiarkou Belindou Bencicovou. V prípade, že by mala rovnaký počet víťazstiev ako niektorá iná hráčka, bude zvýhodnená vďaka menšiemu počtu zápasov.
Osaková v úvodnom vystúpení v Šen-čene zdolala v pozícii turnajovej trojky Češku Petru Kvitovú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Naomi Osaková