Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Kvitovej nezvládla vstup ani Plíšková. V repríze finále ju zdolala Svitolinová

Rumunská tenistka Simona Halepová úspešne vstúpila do turnaja WTA Finals v čínskom Šen-čene. V pondelkovom zápase v rámci Fialovej skupiny zdolala kanadskú hráčku Biancu Andreescovú po setoch 3:6, 7:6 (6), 6:3.

28.10.2019 14:07 , aktualizované: 17:06
debata
Elina Svitolinová. Foto: Reuters, ALY SONG
Elina Svitolinová Elina Svitolinová.

V druhom sete odvrátila pri vlastnom servise mečbal súperky a napokon zápas po 150 minútach ukončila víťazným forhendovým úderom.

„Je to skvelé, že som sa šiestykrát za sebou kvalifikovala na tento turnaj. Som hrdá na seba a tiež na môj tím. Dnes to bol ťažký zápas, pretože ona je výborná hráčka, ktorá bojuje až do konca. Nehrala som veľa zápasov od Wimbledonu, ale som šťastná, že som tento duel dokázala otočiť. Rada hrám pod tlakom a tiež sa chcem poďakovať fanúšikom, ktorí ma podporovali,“ uviedla Halepová v rozhovore krátko po zápase.

Šampiónka z All England Clubu si v ďalšom zápase zmeria sily s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Rodáčka z Odesy takisto začala prestížny výberový turnaj úspešne, keď zdolala Češku Karolínu Plíškovú 7:6 (12), 6:4. Vzájomnú bilanciu upravila na 5:5 a správnou nohou vykročila za obhajobou minuloročného triumfu. Pred dvanástimi mesiacmi porazila vo finále Američanku Sloane Stephensovú.

Plíšková nadviazala na krajanku Petru Kvitovú, ktorej prvý zápas v skupine takisto nevyšiel.

V utorok sa predstavia v akcií hráčky z Červenej skupiny. Najskôr si v súboji o priebežné prvé miesto tabuľky zmerajú sily Japonka Naomi Osaková a Austrálčanka Ashleigh Bartyová. Po nich bude nasledovať súboj medzi dvojnásobnou wimbledonskou víťazkou Petrou Kvitovou a švajčiarskou hráčkou so slovenskými koreňmi Belindou Bencicovou.

WTA Finals – dvojhra – Fialová skupina:

Simona Halepová (Rum.) – Bianca Andreescová (Kan.) 3:6, 7:6 (6), 6:3
Elina Svitolinová (Ukr.) – Karolína Plíšková (ČR) 7:6 (12), 6:4

debata chyba
Viac na túto tému: #Elina Svitolinová #Turnaj majsteriek 2019