Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer sa v poslednej chvíli odhlásil z Masters v Paríži. Fanúšikom dal sľub

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v Paríži. Dôvodom je snaha sústrediť sa na novembrový turnaj majstrov v Londýne.

28.10.2019 11:30
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer so zberačmi loptičiek po triumfe na turnaji v Bazileji.
debata

Ešte v nedeľu po svojom desiatom triumfe na podujatí v rodnom Bazileji nebol stopercentne rozhodnutý, ale v pondelok po konzultáciách s jeho tímom potvrdil verdikt v metropole Francúzska neštartovať.

„Potrebujem byť úplne fit, pretože na okruhu ATP chcem hrať čo najdlhšie. Je mi ľúto mojich francúzskych fanúšikov. Ale uvidíme sa na budúcoročnom Roland Garros,“ citovala agentúra AP Federera, ktorý bol v Paríži nasadenou trojkou.

Jeho miesto v pavúku hlavnej súťaže zaujme „lucky loser“. Federer už mal dávnejšie zaistenú účasť na londýnskom ATP Finals, kde hrá osem najlepších hráčov vo svetovom rebríčku.

VIDEO: Víťazné finále Rogera Federera v Bazileji

Tridsaťosemročný Švajčiar vybojoval v Bazileji už svoj 103. titul na okruhu ATP, keď vo finále zdolal mladého Austrálčana Alexa De Minuara 6:2, 6:2. Bol to pre neho štvrtý turnajový úspech v tomto roku. V rodnom meste má bilanciu 75 víťazstiev a iba 9 prehier a aktuálne ťahá 24-zápasovú šnúru úspešných duelov. Už iba šesť triumfov mu chýba k vyrovnaniu Američana Jimmyho Connorsa.

„Ľudia si myslia, že sem iba prídem a robím si, čo chcem, no nie je to také jednoduché. Občas sa tu zastavím a spomínam, cez čo všetko som musel prejsť,“ vyjadril sa Federer na mieste, na ktorom v minulosti robil zberača loptičiek.

debata chyba
Viac na túto tému: #ATP Masters 1000 #Roger Federer