Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovak Open privíta hviezdu. V Bratislave sa predstaví bývalá sedmička

Francúzsky tenista Richard Gasquet sa predstaví na jubilejnom 20. ročníku turnaja Peugeot Slovak Open 2019. Ten sa v termíne od 4. do 10. novembra uskutoční v bratislavskom Národnom tenisovom centre - AXA aréne. Ako informoval generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) a riaditeľ turnaja Igor Moška, rodákovi z mesta Béziers a bývalému siedmemu hráčovi rebríčka ATP udelili voľnú kartu.

24.10.2019 11:32
Gasquet Foto: ,
Richard Gasquet (vpravo) je dvojnásobný semifinalista grandslamových turnajov.
debata

"Sme veľmi šťastný, že sa Richard Gasquet predstaví na našom turnaji. Začínal tu kariéru, bolo to ešte v roku 2003, keď bol veľmi mladý. Oslovil ma jeho manažér, s tým, že Gasquet bol dlho zranený, v závere roka by chcel odohrať ešte nejaké turnaje a zvolil si Bratislavu.

My sme mu udelili voľnú kartu a pre divákov je to určite najatraktívnejšia hviezda," povedal Igor Moška.

Richard Gasquet figuruje v rebríčku na 64. mieste a v týchto dňoch bojuje na turnaji vo švajčiarskom Bazileji. Vo svojej kariére získal na profesionálnom okruhu ATP pätnásť turnajových titulov vo dvojhre, dva vo štvorhre a dvakrát si zahral semifinále granslamového podujatia.

V roku 2007 ho pred bránami wimbledonského finále zastavil Roger Federer a o šesť rokov neskôr prehral v semifinále US Open s Rafaelom Nadalom.

Tridsaťtriročný Francúz je držiteľom bronzovej medaily z OH 2012 v Londýne, kde spolu s krajanom Julienom Benneteauom uspeli vo štvorhre. Úspešným bol pre Gasqueta aj rok 2007, v ktorom bol členom víťazného davicupového tímu Francúzska a tiež triumfoval na Hopmanovom pohári po boku Kristiny Mladenovicovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gasquet #Slovak Open 2019