Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odovzdajte mobily, budem sa ženiť. Utajený pár sa viac neskrýva

Očakávaná, honosná, ale zároveň nenápadná. Sobotňajšia svadba jedného z najlepších hráčov tenisovej histórie - Rafaela Nadala - bola ako samotný vzťah. Zahalená pred okolitým svetom. Azda aj preto si slávny Španiel vybral pre svoj veľký deň Punta Avancada de Pollenca - úchvatnú pevnosť, ktorú postavili v roku 1628, aby slúžila k obrane jeho rodného ostrova Malorka.

21.10.2019 20:23
Nadal Foto:
Rafael Nadal so svojou manželkou, ktorú si vzal po 14 rokoch známosti.
debata (2)

Roger Federer ani Novak Djokovič kvôli tenisovým povinnostiam neprišli. Niekdajší španielsky kráľ Juan Carlos I. aj s manželkou Sofiou áno. A nechýbali ani Enrique Iglesias, Pau Gasol či Iker Casillas.

Mediálne embargo

Rafael Nadal je obrovským pojmom v jednom z najtradičnejších športov na svete. O jeho problémových kolenách sa popísali tony papiera, avšak stále tu bolo niečo, o čom 33-ročný Španiel odmietal rozprávať. Devätnásťnásobný grandslamový šampión svoju partnerku roky akoby schovával pred zrakmi zvedavých médií.

O Marii Francisce „Xisce“ Perellóvej sa dosiaľ naozaj veľa nevedelo. Azda iba to, že Nadal začal so svojou novopečenou manželkou randiť pred štrnástimi rokmi. Vzťah nepriznal ani po tom, ako o ňom v roku 2008 informovala španielska tlač. Fotografiu z prechádzky po spoločnom surfovaní okomentoval asi takto: „Šli sme spolu do školy.“

„Vždy tvrdil, že je single,“ odpovedal kedysi na otázku Daily Mail Nadalov dlhoročný tréner strýko Tony. Keď ho s tou istou témou kontaktoval Mail on Sunday, bol o niečo zhovorčivejší.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Un día de relax ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Fransisca Perello (@xiscaperello),

„Je to skvele udržiavané tajomstvo, v skutočnosti však naňho na Malorke čaká jeho priateľka,“ poznamenal muž, ktorý svojho synovca doviedol na tenisový vrchol.

Všetko nenápadne, tak, aby sa o tom siedma veľmoc nedozvedela. Nadal svoj vzťah chránil stoj čo stoj. Napokon, fotografi nesmeli ani na svadbu. A nielen to, každý jeden z 350 prominentných návštevníkov musel pred obradom odovzdať mobil. Keby náhodou…

Viem, nepoviem

Nadal roky poctivo odbíjal otázky alebo akékoľvek náznaky na jeho vzťah s priateľkou. Keď sa ho v roku 2014 pred publikom v Melbourne opýtal niekdajší skvelý tenista Jim Courier, či ho vo finále Australian Open bude v hľadisku sledovať aj priateľka Xisca, odpovedal s úsmevom. „Nie, je to ďaleko.“ Diskusiu na túto tému následne ukončil.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Ayer recibimos una visita muy especial. Gracias majestades #royals

Príspevok, ktorý zdieľa Rafa Nadal (@rafaelnadal),

O tri roky znovu tá istá otázka, no Španiel bol na tom istom turnaji o niečo otvorenejší. „Po desiatich rokoch nášho priateľstva dostala divokú kartu. Ale bude lepšie, ak o tom už ďalej nebudeme hovoriť,“ nabádal.

Lenže situácia sa zopakovala aj na začiatku sezóny 2019. A Courier opäť nedal pokoj. Tentoraz však chcel vedieť, čo Nadal so Xiscou v Austrálii robil, keď práve nebol na kurte. „Po 14-tich rokoch vzťahu už nepotrebuje žiadnu voľnú kartu. Príde keď bude chcieť,“ odpovedal diplomaticky na Courierovo vyrývanie.

Xisca má svoj svet. Ten je však diametrálne odlišný od toho, aký by ste od partnerky hviezdy Nadalovho rangu očakávali. V roku 2011 Johnovi Carlinovi, autorovi Nadalovej autobiografie, vysvetlila, prečo jej manžel chodí na turnaje sám.

„Spoločné cestovanie by pre nás nebolo to najlepšie. Ak by som mu bola všade v pätách, mohlo by sa stať, že by sme si prestali rozumieť,“ naznačila.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The kiss

Príspevok, ktorý zdieľa Maria Fransisca Perello (@xiscaperello),

Žiadny Facebook?

Pravda, dnes už každý vie, kto je Xisca. V uplynulých mesiacoch nechýbala pri žiadnom z tenisových vrcholov svojho partnera. Ale predsa len je v niečom iná. Napríklad aj v tom, že na žiadnej zo sociálnych sietí nemá vlastný účet. Ak pred ňou spomeniete slovo sláva, odpovie vám, ako sa mu radšej vyhnúť.

„Nie je to svet, ktorého by som chcela byť súčasťou. Taktiež si nemyslím, že Rafa chce byť so ženou, ktorá ju v živote vyhľadáva,“ zamyslela sa pre The Telegraph bývalá poisťovacia agentka a absolventka ekonómie. Dnes pôsobí ako projektová riaditeľka Nadácie Rafaela Nadala, charity, ktorú Španiel založil takmer pred desiatimi rokmi.

Nadal je od soboty v skupine hviezdnych ženáčov. Jeho veľkí rivali – Federer a Djokovič – sú už dávno v chomúte. Prvý z nich od roku 2009 a dnes má štyri deti, srbský šampión o päť rokov neskôr a tiež má už dvoch chlapcov.

„Rád by som mal deti: chlapcov, dievčatá. Mám rád deti a som rodinne založený. Pravdou je, že roky ubiehajú a rád by som s tým všetkým začal, akonáhle mi to dovolí moja športová kariéra,“ priznal v jednom z rozhovorov.

A čo bude po svadbe s jeho kariérou? Údajne sa nemusíme obávať. Nadal vraj bude vyhrávať tak ako doteraz. „Po US Open ovládne aj ďalšie grandslamové turnaje – aj keď je už ženatý,“ vyhlásil presvedčivo jeho strýko Tony.

Ak chce byť Nadal najväčším z najväčších, potrebuje ďalšie triumfy. Ženáč Federer má o jeden viac. Ten balkánsky striehne hneď za ním.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal