Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bratislava uvidí lákavé mená. Kližana nie

Najlepšie obsadený v jeho dvadsaťročnej histórii. Najprestížnejší slovenský tenisový turnaj Slovak Open bude tento rok výnimočný.

17.10.2019 15:24
Lukáš Lacko Foto: ,
Lukáš Lacko na Slovak Open 2018.
debata (2)

Na bratislavské podujatie sa prihlásil rekordný počet hráčov z prvej stovky renkingu ATP. Týždeň (4. až 10. novembra) v Národnom tenisovom centre bude mať v porovnaní s minulými ročníkmi ešte jedno naj – najštedrejší. Organizátori pripravili dotáciu vo výške 114 800 eur.

Novak Djokovič, Stan Wawrinka, Tomáš Berdych či Juan Martín Del Porto sa už v minulosti predstavili na Slovak Open – každý z nich sa neskôr prebojoval minimálne do elitnej desiatky rebríčka a dohromady majú na konte 21 grandslamových titulov.

Tento rok bude najvyššie postaveným tenistom Kazach Michail Kukuškin – aktuálne 58. hráč sveta. Okrem neho sa však v hlavnom meste Slovenska predstavia aj také pojmy, ako Srb Filip Krajinovič, Nemec Philipp Kohlschreiber či Bosniak Damir Džumhur.

„Keď som videl zoznam hráčov, ktorí sa prihlásili na Slovak Open, bol som milo prekvapený. Nepamätám si, že by sme mali 15 hráčov z elitnej svetovej stovky. Trošku ma mrzí, že chýbajú niektorí slovenskí hráči. Martin Kližan podľa mojich informácií ukončil sezónu a Andrej Martin uprednostnil antukové turnaje v Južnej Amerike,“ povedal generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Napriek tomu bude mať aj Slovensko na domácom podujatí silné zastúpenie. Isté miesto v hlavnej súťaži však má na základe renkingu v tejto chvíli iba Norbert Gombos (116.).

„Lukáš Lacko bude potrebovať divokú kartu, ale mal by sa predstaviť rovnako ako Filip Horanský, ktorý je prvý pod čiarou. Verím, že slovenskí hráči budú úspešní a získajú body do rebríčka ATP,“ poznamenal Moška. Na základe pravidla o voľnej karte by mali do turnaja zasiahnuť aj Lukáš Klein a Alex Molčan.

Vlani získal v Bratislave titul kvalifikant Alexander Bublik z Kazachstanu. Posledným Slovákom, ktorý v Bratislave zvíťazil, bol Lukáš Lacko v roku 2017. S tromi titulmi je piešťanský rodák zároveň najúspešnejším tenistom turnaja. Spomedzi ostatných domácich zástupcov sa z titulu tešili aj Karol Kučera, Dominik Hrbatý, Michal Mertiňák, Martin Kližan a Norbert Gombos.

Z niekdajších víťazov sa tento rok na Slovak Open okrem Gombosa predstavia aj Čech Lukáš Rosol, Nemec Peter Gojowczyk a Bielorus Jegor Gerasimov.

Top 10 na Slovak Open
1. Michail Kukuškin Kazachstan 58.  
2. Filip Krajinovič Srbsko 60.  
3. Ričardas Berankis Litva 67.  
4. Pierre-Hugues Herbert Francúzsko 68.  
5. Márton Fucsovics Maďarsko 69.  
6. Yoshihito Nishioka   Japonsko 74.
7. Mikael Ymer Švédsko 75.  
8. Philipp Kohlschreiber Nemecko 76.  
9. Stefano Travaglia   Taliansko 83.
10. Alexei Popyrin Austrália 90.  
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Kližan #Slovak Open