Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká trojka v ohrození. Z arogantného Rusa sa stáva postrach favoritov

Rus Daniil Medvedev v tomto roku neraz naznačil, že hegemónia veľkej trojky svetového mužského tenisu Djokovič - Nadal - Federer sa môže čoskoro skončiť.

15.10.2019 20:07
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev.
debata

Niektorí fanúšikovia v 23-ročnom Moskovčanovi vidia možno trochu arogantného mladíka (pripomeňte si situáciu na US Open), ale u väčšiny súperov už vzbudzuje svojimi výkonmi oprávnený rešpekt.

V aktuálnej sezóne má na konte už deväť finálových účastí, ktoré pretavil na štyri celkové prvenstvá. V rebríčku ATP sa momentálne vyšvihol na štvrté miesto.

„Mojím hlavným cieľom je vyhrať každý zápas,“ povedal Medvedev pre ruskú spravodajskú agentúru TASS. Podotkol, že pomýšľa na to, aby sa v blízkej budúcnosti stal najlepším tenistom sveta.

„V tomto roku mi spomenutý prístup pomohol triumfovať v mnohých dueloch. Ak aj na budúci rok budem pokračovať v rovnakom duchu, potom mám šancu zakončiť sezónu ako prvý hráč sveta,“ poznamenal.

Veľkým snom ruského tenistu je víťazstvo na budúcoročných olympijských hrách v Tokiu.

VIDEO: Zostrih finále v Šanghaji medzi Medvedevom a Zverevom

„Účasť na nich mám prakticky istú, keďže sa na ne môžeme kvalifikovať podľa renkingu. Samozrejme, že snívam o olympijskom zlate. Olympiáda je niečo, o čom ľudia snívajú od detstva. Ak mám byť úprimný, neviem si predstaviť, ako sa v Tokiu budem cítiť. Možno to bude ako na bežnom turnaji, ale možno to pre mňa bude znamenať niečo nadpozemské. Neviem, uvidíme. Snívam však o tom, že tam pôjdem,“ skonštatoval Medvedev.

Na domácom turnaji ATP v Moskve sa napokon nepredstaví. Pôvodne mal figurovať ako najvyššie nasadený hráč podujatia, napokon sa však pre únavu rozhodol neštartovať. „Som fyzicky aj psychicky vyčerpaný,“ citovala štvrtého hráča sveta agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniil Medvedev