Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pätnásťročná Gauffová dotiahla jazdu v Linzi až k titulu: Som dojatá a šokovaná

Pätnásťročná americká tenistka Cori Gauffová dotiahla nečakané ťaženie na turnaji v Linzi až k zisku prvého titulu v kariére.

12.10.2019 16:50 , aktualizované: 13.10.2019 16:26
Cori Gauffová Foto: ,
Cori Gauffová.
debata

Pätnásťročná americká tenistka Cori Gauffová dotiahla nečakané ťaženie na turnaji v Linzi až k zisku prvého titulu v kariére.

V dnešnom finále zdolala Jelenu Ostapenkovú z Lotyšska 6:3, 1:6, 6:2 a stala sa najmladšou víťazkou turnaja WTA od triumfu Nicole Vaidišovej v Taškente v roku 2004.

Gauffová, ktorá prvýkrát zažiarila medzi elitou v tohtoročnom Wimbledone, sa do hlavnej súťaže dostala až ako lucky loser. Vo štvrťfinále vyradila turnajovú jednotku a ôsmu hráčku sveta Kiki Bertensovú z Holandska. Vďaka finálovému víťazstvu nad šampiónkou predminulého Roland Garros sa prvýkrát v kariére dostane do najlepšej stovky svetového rebríčka.

„Je to pre mňa špeciálny moment. Stále som dojatá a šokovaná. Je šialené povedať si, že je to môj prvý titul na okruhu WTA. Toto som na začiatku roka rozhodne nečakala, pretože som si nemyslela, že to môžem dokázať. A teraz som šampiónka, je to šialené,“ povedala pre portál WTA.

WTA v Linzi – finále:
Gauffová (USA) – Ostapenková (Lot.) 6:3, 1:6, 6:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrea Petkovicová #Cori Gauffová