Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev má druhú trofej z turnaja Masters. Zverev: Momentálne je asi najlepší

Ruský tenista Medvedev sa dočkal skalpu Alexandra Zvereva v pravý čas, vďaka víťazstvu nad nemeckým súperom 6:4, 6:1 za 74 minút v nedeľňajšom finále dvojhry ATP Masters 1000 v čínskom Šanghaji získal singlový titul.

12.10.2019 16:15 , aktualizované: 13.10.2019 12:57
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev s víťaznou trofejou zo Šanghaja.
debata (1)

Medvedev nasadený ako tretí uspel proti päťke „pavúka“ po štyroch predchádzajúcich nezdaroch. Dvadsaťtriročný finalista US Open 2019 potvrdil vynikajúcu tohtosezónnu fazónu, v ktorej má na konte už deväť finálových účastí, navyše aj najviac víťazstiev na okruhu (59).

Z ostatných 32 stretnutí nenašiel moskovský rodák premožiteľa v 29. Úspechom proti Zverevovi si predĺžil aktuálnu víťaznú šnúru na deväť súbojov, všetky vyhral bez straty setu. Medvedev triumfoval na druhom podujatí kategórie Masters za sebou.

Medvedev nastúpil už na deviate finále v sezóne, čo sa za posledných 19 rokov podarilo iba Novakovi Djokovičovi, Rafaelovi Nadalovi, Rogerovi Federerovi, Andy Murrayovi, David Ferrerovi a Maratovi Safinovi.

„V ostatných mesiacoch je zrejme najlepším hráčom na svete. Šesťkrát za sebou sa prebojoval do finále, triumfoval na turnaji ATP Masters 1000, bol vo finále grandslamového US Open a predvádza najlepší tenis vo svojom živote,“ pochválil Zverev svojho protivníka ešte pred vzájomnou konfrontáciou v Šanghaji.

Dvojhra – finále:
Daniil Medvedev (Rus.-3) – Alexander Zverev (Nem.-5) 6:4, 6:1 za 74 minút

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Zverev #Daniil Medvedev #Stefanos Tsitsipas #Matteo Berrettini