Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakanie na semifinále sa nekončí. Kužmová podľahla svetovej 75-ke

Slovenská tenistka Viktória Kužmová prehrala vo štvrťfinále turnaja WTA v rakúskom Linzi s Nemkou Andreou Petkovicovou 4:6, 1:6.

11.10.2019 15:54
Viktória Kužmová Foto: ,
Viktória Kužmová.
debata

Zverenka Michala Mertiňáka neukončila viac než deväťmesačné čakanie na postup do semifinále turnaja na okruhu WTA a rodáčke z bosnianskej Tuzly podľahla aj v druhom vzájomnom stretnutí.

Slovenská tenistka začala duel proti 75. hráčke sveta veľmi dobre, keď hneď v úvodnej hre získala servis súperky. Celkovo sa jej to v prvom sete podarilo trikrát, ale ani to jej na úspech nestačilo. Košičanka úvodný set prehrala 4:6, pretože iba raz si udržala vlastné podanie. Druhý set bol už jednoznačnou záležitosťou Petkovicovej, ktorá ho ovládla 6:1.

Petkovicová v semifinále vyzve víťazku súboja medzi Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou a Francúzskou Kristinou Mladenovicovou. Napriek piatkovej prehre si Kužmová utvorila v Linzi kariérne maximum, pri predošlých dvoch účastiach skončila v osemfinále (2017), resp. v prvom kole (2018). V aktuálnom rebríčku jej patrí 51. miesto, keď si polepšila o 30 bodov.

WTA Linz – dvojhra – štvrťfinále:
Andrea Petkovicová (Nem.) – Viktória Kužmová (SR) 6:4, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrea Petkovicová #Viktória Kužmová