Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič titul neobháji, zdolal ho Grék Tsitsipas. Vypadol aj Polášek

Dvadsaťjedenročný tenista Stefanos Tsitsipas má hneď dva dôvody na radosť.

11.10.2019 11:20
Stefanos Tsitsipas Foto: ,
Stefanos Tsitsipas oslavuje triumf nad Novakom Djokovičom.
debata

Nielenže sa vôbec ako prvý Grék kvalifikoval na prestížny Turnaj majstrov, ale na podujatí ATP Masters 1000 v čínskom Šanghaji si pripísal na konto skalp svetovej jednotky Novaka Djokoviča zo Srbska. Rodáka z Belehradu zdolal 3:6, 7:5, 6:3 a zabezpečil si miestenku medzi elitným kvartetom turnaja.

Novak Djokovič bol v ostatných dňoch veľmi spokojný so svojimi výkonmi. V zápase s Američanom Johnom Isnerom si pochvaľoval svoj servis, na ktorom bol dlho neomylný aj proti Tsitsipasovi. Prvý set vyhral hladko 6:3, ale v závere druhého dejstva nezvládol gem za nepriaznivého stavu 5:6.

Vôbec prvýkrát na turnaji prišiel o podanie, a tak o postupujúcom musel rozhodnúť tretí set. V ňom už Grék dominoval, Djokoviča nepustil k brejkbalu a pri vlastnom podaní zužitkoval tretí mečbal nekopromisným smečom nad hlavou.

Djokovič sa v čínskom Šanghaji predstavil deviatykrát a po prvý raz chýba medzi elitným kvartetom turnaja. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu zároveň neobháji minuloročný triumf, a tak v rebríčku ATP príde o 820 bodov. Jeho náskok pred druhým Španielom Rafaelom Nadalom sa stenčí na 320 bodov. Naopak, Tsitsipas si bodovo polepší a o účasť vo finále zabojuje so svetovou štvorkou, Rusom Daniilom Medvedevom.

ATP Masters 1000 v Šanghaji – dvojhra – štvrťfinále:
Stefanos Tsitsipas (Gréc.-6) – Novak Djokovič (Srb.-1) 3:6, 7:5, 6:3

Polášek s Dodigom vypadli

V šanghajskom štvrťfinále prehrali aj Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom. V piatkovom stretnutí podľahli Lukaszovi Kubotovi s Marcelovi Melovi 4:6, 6:7 (2). Druhý nasadený poľsko-brazílsky pár sa odplatil za minulotýždňovú prehru vo finále turnaja v Pekingu.

Štvorhra – štvrťfinále:
Lukasz Kubot, Marcel Melo (2-Poľ./Braz.) – Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.) 6:4, 6:7 (2)

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stefanos Tsitsipas