Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Murray uspel na okruhu ATP po 266 dňoch: Jeden z najťažších triumfov v kariére

Andy Murray, bývalá svetová jednotka, si pripísal prvé víťazstvo vo dvojhre na okruhu ATP od januárovej operácie bedra.

24.09.2019 18:37 , aktualizované: 19:48
Andy Murray Foto: ,
Andy Murray.
debata

V prvom kole turnaja v čínskom Ču-chaji trojnásobný grandslamový šampión zdolal Američana Tennysa Sandgrena 6:3, 6:7 a 6:1.

Pre Murrayho to bol prvý singlový úspech na elitnom okruhu po 266 dňoch. Po druhej operácii bedrového kĺbu sa vrátil k tenisu v júni v londýnskom Queen's Clube vo štvorhre, v ktorej potom štartoval aj vo Wimbledone a na ďalších turnajoch.

Dvojhru si po prvýkrát od Australian Open vyskúšal v auguste v Cincinnati, kde vypadol hneď v prvom kole, rovnako ako potom vo Winston Saleme. Dva zápasy dokázal vyhrať na challengeri na Malorke a teraz uspel aj v súboji s 69. hráčom sveta Sandgrenom. Ďalším súperom Murrayho, ktorý je momentálne v rebríčku až na 413. mieste, bude Austrálčan Alex de Minaur.

„Bolo to jedno z najťažších víťazstiev kariére,“ povedal po zápase Murray. „Bolo to dôležité víťazstvo a bolo fajn vidieť, že neustále robím pokroky,“ citovala dvojnásobného olympijského víťaza agentúra AFP.

Pred vstupom do turnaja sa Murray nechal počuť, že by bolo naivné a hlúpe myslieť si, že sa ešte vráti do niekdajšej špičkovej formy. „Nečakám, že budem hrať ako na vrchole síl,“ uviedol tridsaťdvaroč­ný Škót.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Tennys Sandgren