Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zelenay dosiahol životný úspech. Namiesto oslavy ho čaká cesta na ďalší turnaj

Slovenský tenista Igor Zelenay sa dočkal premiérového titulu vo štvorhre na okruhu ATP.

22.09.2019 14:46 , aktualizované: 15:57
Igor Zelenay Foto: ,
Igor Zelenay zvíťazil vo štvorhre na turnaji ATP v Petrohrade.
debata

Tridsaťsedemročný rodák z Trenčína spoločne s indickým partnerom Divijom Sharanom zvíťazili v nedeľňajšom finále turnaja ATP v ruskom Petrohrade nad talianskym duom Matteo Berrettini a Simone Bolelli 6:3, 3:6, 10:8 (zápasový tajbrejk).

Igor Zelenay sa v minulosti štyrikrát prebojoval do finále štvorhry na turnajoch ATP, ani raz však nezískal titul. Pred podujatím v „Benátkach severu“ ostatný raz hral vo finále v roku 2018 na antuke vo švajčiarskom Gstaade po boku Ukrajinca Denisa Molčanova.

V Petrohrade už predtým nastúpil v „deblovom“ finále. V roku 2012 s Lukášom Lackom podľahli americko-srbskej dvojici Rajeev Ram a Nenad Zimonjič.

Okrem tohto titulu ich má z challengerov na konte 41. "Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo získať tento prvý titul na okruhu ATP. Prvý set bol ťažký, prehrali sme si hneď v prvej hre zápasu servis, ale potom sme to otočili. V druhom sme chceli hrať svoju hru, ale v koncovkách sa nám nedarilo.

Supertajbrejk bol už najmä o hlave. Som naozaj šťastný, že to vyšlo," povedal Zelenay a dodal: "S partnerom sme hrali spolu prvýkrát. Hneď pred podujatím som mu hovoril, že teraz hrám celkom dobre a mohli by sme vyhrať. Iba sa usmial.

Dúfam, že si spolu ešte niekedy zahráme. Oslavy v pláne nemám, už o 15 minút mám objednané auto, ktoré ma berie na letisko a na ďalší turnaj. Asi si len pripijem v lietadle."

Turnaj ATP v Petrohrade, finále štvorhry

Divij Sharan, Igor ZELENAY (India/SR) – Matteo Berrettini, Simone Bolelli (Tal.) 6:3, 3:6, 10:8

debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Zelenay #Divij Sharan #Turnaj ATP v Petrohrade