Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martin predviedol parádny výkon. Slováci vyrovnali stav stretnutia na 1:1

Skóre stretnutia I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára medzi Slovenskom a Švajčiarskom je po piatkových dvojhrách vyrovnané 1:1.

13.09.2019 18:43 , aktualizované: 21:29
Andrej Martin Foto: ,
Slovenský tenista Andrej Martin sa teší z výhry.
debata (5)

Andrej Martin napravil zaváhanie tímovej jednotky Martina Kližana a švajčiarskeho tenistu Henriho Laaksonena zdolal za 131 minút výsledkom 6:2, 4:6, 7:5. Bratislavský rodák potvrdil dobrú formu z predošlých dní, dosiahol jubilejné 50. víťazstvo v sezóne a svoju singlovú bilanciu v najcennejšom drese upravil na päť výhier a štyri prehry.

Andrej Martin vstúpil do zápasu veľmi dobre a získal úvodné štyri gemy. Komfortný náskok si vo zvyšnom priebehu setu udržal a jeho závere premenil druhú setbalovú príležitosť. Vysoký štandard svojej hry si udržal aj v druhom dejstve, no zlepšený výkon na radosť približne troch desiatok švajčiarskych fanúšikov predviedol aj Laaksonen.

Andrej Martin vyrovnal stav stretnutia na 1:1 Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Slovenský tenista Andrej Martin nastúpil na...

V šiestom geme síce nevyužil tri brejkbaly v sérii, ale podanie slovenského hráča získal v tom najvhodnejšom čase. Martin sa v desiatom geme nevyhol niekoľkých chybám, a tak celý set prehral 4:6.

Rozhodujúci set mal Martin veľmi dobre rozohraný. V tretej hre získal podanie súpera, za stavu 5:3 mal mečbal, no nevyužil ho. Následne zápas pri vlastnom servise nedoviedol do úspešného konca, no v ďalšom geme sa mu podarilo opätovne brejknúť súpera. Za stavu 6:5 už žiadne komplikácie nedopustil a pre Slovensko získal cenný prvý bod.

„Podmienky v NTC boli veľmi dobré. Každý zápas za Slovensko si veľmi užívam, je to pre mňa veľká česť a som rád, že sa mi podarilo zvíťaziť. Zo začiatku som chcel hrať čo najviac výmen, aby som sa dostal do rytmu. On robil veľa chýb, čo bola voda na môj mlyn. V druhom sete sa zlepšil, ja som mal stále navrch, ale nevyužil som pár brejkbalov. Na konci to bolo vyrovnané, ale som rád, že som to zvládol,“ vyjadril sa Martin v rozhovore pre RTVS.

Daviscupové stretnutie bude pokračovať v sobotu, kedy sú naplánované tri zápasy. Víkendový program otvorí štvorhra, do ktorej boli predbežne nominovaní Filip Polášek, Igor Zelenay a švajčiarska dvojica Marc-Andrea Hüsler, Henri Laaksonen. Po skončení tohto súboja sa vo vzájomnom zápase stretnú tímové jednotky a celé stretnutie by mala ukončiť dvojhra medzi Andrejom Martinom a Sandrom Ehratom.

Kližan sklamal v prvom zápase

Martin Kližan v úvodnej piatkovej dvojhre nepotvrdil úlohu papierového favorita a v bratislavskej AXA aréne podľahol 286. hráčovi rebríčka ATP Sandrovi Ehratovi 2:6, 6:7 (7).

Dvadsaťosemročný tenista si pripísal prvé víťazstvo v reprezentačných farbách Švajčiarska, ktoré sa tak ujalo vedenia 1:0 na zápasy. O vyrovnanie skóre sa v piatok bude snažiť Andrej Martin, ktorý si zmeria sily so švajčiarskou jednotkou Henrim Laaksonenom.

Úvodný set zápasu trval iba 28 minút a jednoznačným spôsobom ho ovládol švajčiarsky tenista. Pri svojom prvom podaní stratil len dve loptičky, využil obe brejkbalové príležitosti a prvé dejstvo opanoval pomerom 6:2. Do druhého setu vstúpil Martin Kližan čistou hrou, pokračoval v aktivite, ale tá so sebou prinášala aj veľké množstvo nevynútených chýb.

V jedenástej hre prišiel o svoje podanie, Ehrat bol dve loptičky od víťazstva, ale napokon musel o osude druhého setu rozhodnúť tajbrejk. V skrátenej hre mal navrch Švajčiar, ktorý za stavu 8:7 premenil druhý mečbal.

1. skupina euro-africkej zóny Davisovho pohára:

Slovensko – Švajčiarsko 1:1 po prvom dni

Martin Kližan – Sandro Ehrat 2:6, 6:7 (7)

Andrej Martin – Henri Laaksonen 6:2, 4:6, 7:5
sobota

5 debata chyba
Viac na túto tému: #davis cup #slovenská tenisová reprezentácia #švajčiarska tenisová reprezentácia