Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šprint do finále. Nadala ťažko niekto zastaví

Je vo štvrťfinále, ale pomaly sa už naťahuje za víťaznou trofejou.

03.09.2019 17:00
Rafael Nadal Foto: ,
Španielsky tenista Rafael Nadal v osemfinále zdolal Chorváta Marina Čiliča.
debata

Keď na začiatku US Open organizátori dosadili do turnajového pavúka mená elitných tenistov, bolo to akési nerovnomerné. Na jednej strane Novak Djokovič, Roger Federer, Daniil Medvedev, Stan Wawrinka a na opačnej Rafael Nadal.

Ďalšie mená, ktoré by mohli pomýšľať na úspech, v tejto časti neboli. Možno Alexander Zverev, ktorý v noci z pondelka na utorok vypadol. Alebo v dobrej forme hrajúci Rus Andrej Rubľov – ten skončil tiež.

Nadalova cesta do nedeľňajšieho finále je priam vydláždená. Pri všetkej úcte k tenistom – stačí, aby zdolal Argentínčana Diega Schwartzmana a v semifinále jedného z dvojice Matteo Berrettini – Gael Monfils. Španiel má jednoducho boj o 19. grandslamový titul na dosah.

Mimochodom, na Djokovičovo vyradenie rýchlo zareagovali aj stávkové kancelárie. Z Nadala, na ktorého bol pred pár dňami ako na celkového víťaza kurz 4,2, je razom superfavorit.

Bookmakeri zrazili toto číslo na 1,7. Na potenciálneho finalistu – Federera – je 3,0. Ak by sa tieto dve legendy v New Yorku napokon stretli na jednom kurte, bolo by to vôbec prvýkrát.

Nadal si v zápase o postup medzi najlepšiu osmičku poradil s Marinom Čiličom. Hoci mu vysoký Chorvát vzal druhý set, na kurte to bola jednoznačná záležitosť. Výsledok 6:3, 3:6, 6:1, 6:2 hovorí za všetko.

„Vždy som mal skvelé spojenie s miestnymi fanúšikmi. Sú veľmi energickí a vášniví. Štadión Arthura Asha a nočný zápas – ťažko môže byť niečo lepšie,“ pochvaľoval si Nadal pre portál ATP Tour.

Vo Flushing Meadows je to nielen exhibícia najlepších tenistov na svete, ale aj športových celebrít. Na nejednom zápase sa mihol bývalý basketbalista Kobe Bryant, ktorý sa priznal, že palce držal Srbovi Djokovičovi, do arény si našiel cestu aj golfista Tiger Woods.

„To, že ma podporoval, znamená pre mňa veľmi veľa. Je úžasnou inšpiráciou. Netreba pripomínať, čo všetko počas kariéry dosiahol, ako tvrdo musel bojovať,“ povedal Nadal na adresu pätnásťnásobného víťaza major turnajov.

„Verím, že jedného dňa si spoločne zahráme golf i tenis,“ dodal. Možno raz.

Ale najprv to finále v nedeľu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #US Open 2019