Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Serena sa zranila, Plíšková skončila. Kužmová je vo štvrťfinále

Čínska tenistka Čchiang Wang sa stala prvou štvrťfinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V osemfinále vyradila nasadenú dvojku Austrálčanku Ashleigh Bartyovú 6:2, 6:4 a po prvý raz v kariére postúpila medzi elitnú osmičku na niektorom podujatí veľkej štvorky.

01.09.2019 19:54 , aktualizované: 23:55
Serena Williamsová Foto: ,
Serena Williamsová napriek zraneniu postúpila do štvrťfinále US Open 2019.
debata

Čchiang Wang robila na rozdiel od šampiónky Roland Garros minimum nevynútených chýb, lepšie zvládla kľúčové momenty.

„Ďakujem fanúšikom za podporu, New York po tomto zápase milujem. Proti Bartyovej som sa snažila hrať agresívne, čo bol kľúč k úspechu,“ uviedla v prvom interview Číňanka.

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti ôsmej nasadenej Američanke Serene Williamsovej, ktorá zdolala Chorvátku Petru Martičovú 6:3, 6:4. Bývalá svetová jednotka si za stavu 3:2 v druhom sete podvrtla členok a musela požiadať o ošetrenie. Po návrate na kurt dotiahla zápas do úspešného konca.

Po Bartyovej sa rozlúčila s turnajom aj nasadená trojka Češka Karolína Plíšková. Finalistka z roku 2016 prehrala v zápase výbornej úrovne so štrnástkou „pavúka“ Britkou Johannou Kontovou po dvoch hodinách a 20 minútach 7:6 (1), 3:6, 5:7. Kontová v prvom sete nevyužila vedenie 5:3, v druhom otočila z 1:3.

US Open 2019, ženy, osemfinále

Serena Williamsová (8-USA) – Petra Martičobá (22-Chor.) 6:3, 6:4, Johanna Kontová (14-V. Brit.) – Karolína Plíšková (3-ČR) 6:7 (1), 6:3, 7:5, Čchiang Wang (18-Čína) – Ashleigh Bartyová (2-Austr.) 6:2, 6:4

Švajčiar Roger Federer sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále, v osemfinále ako nasadená trojka deklasoval turnajovú pätnástku Belgičana Davida Goffina 6:2, 6:2, 6:0.

V dueli o postup do semifinále ho čaká víťaz Bulhar Grigor Dimitrov.

Goffin držal s Federerom krok iba na začiatku stretnutia, keď po brejku v treťom geme viedol 2:1. V ďalších minútach na Štadióne Arthura Ashea dominoval rekordér v počte mužských singlových grandslamových titulov.

"Bolo to z mojej strany skvelé predstavenie, na kurte som sa cítil super. David nemal svoj najlepší deň, trápil sa. Veľmi mi pomohlo, že za stavu 1:2 v prvom sete sa mi podaril rebrejk.

Od tohto momentu bol zápas v mojej réžii. Atmosféra v hľadisku bola skvelá," uviedol v prvom rozhovore Federer, ktorý postúpil už do svojho 56. grandslamového štvrťfinále, 13. vo Flushing Meadows.

US Open 2019, muži, osemfinále

Grigor Dimitrov (Bul.) – Alex de Minaur (Austr.) 7:5, 6:3, 6:4,, Roger Federer (3-Švajč.) – David Goffin (15-Belg.) 6:2, 6:2, 6:0

Kužmová je vo štvrťfinále

Slovenská tenistka Viktória Kužmová s Bieloruskou Alexandrou Sasnovičovou sa prebojovali už do štvrťfinále štvorhry. V osemfinále vyradili americko-austrálsku dvojicu Danielle Collinsová, Ellen Perezová po trojsetovej bitke 7:6 (4), 5:7, 7:5.

Pre Kužmovú je to najväčší úspech na podujatiach veľkej štvorky. V debli sa jej vo Flushing Meadows darilo aj medzi juniorkami. V roku 2015 sa po boku Rusky Aleksandry Pospelovovej tešila zo zisku titulu.

Vo štvorhre získala v tomto roku na okruhu WTA dve cenné trofeje – v Prahe a v Bukurešti.

V osemfinálovom dueli proti Collinsovej a Perezovej nevyužili Kužmová so Sasnovičovou v treťom sete za stavu 5:2 tri mečbaly a súperkám sa podarilo vyrovnať na 5:5.

Záver však lepšie zvládol slovensko-bieloruský tandem, ktorý v dueli o postup do semifinále nastúpi proti tretej nasadenej kanadsko-čínskej dvojici Gabriela Dabrowská, I-fan sü. Kužmová je v onlajn vydaní svetového deblového rebríčka už na 35. priečke – najvyššie v kariére.

US Open 2019, štvorhra žien, osemfinále

Viktória KUŽMOVÁ, Alexandra Sasnovičová (SR/Biel.) – Danielle Collinsová, Ellen Perezová (USA/Austr.) 7:6 (4), 5:7, 7:5

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #US Open 2019