Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ohrozili účasť na Turnaji majstrov. Polášek skončil v 1. kole, Kovalík ide ďalej

Z troch slovenských tenisových zástupcov vo štvorhre na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open zostal po 1. kole v hre iba jeden. Jozef Kovalík sa po boku Španiela Alberta Ramosa-Viňolasa prebojoval do 2. kola, keď v úvode turnaja zdolali švédsko-rakúsku dvojicu Robert Lindstedt, Philipp Oswald (Švéd./Rak.) 3:6, 6:4, 7:6 (5).

30.08.2019 12:10
Filip Polášek Foto: ,
Filip Polášek (vpravo) a Ivan Dodig si skomplikovali šancu na účasť na Turnaji majstrov.
debata

Nečakane neuspel Filip Polášek, 30. hráč rebríčka ATP vo štvorhre. Momentálne najlepší slovenský deblista a jeho chorvátsky deblový partner Ivan Dodig (13. v renkingu) v 1. kole ako nasadené jedenástky nestačili na americké duo Jack Sock, Jackson Withrow a prehrali 4:6, 6:7 (2).

Víťazi nedávneho turnaja ATP Masters 1000 v Cincinnati a semifinalisti Wimbledonu si poriadne skomplikovali možnú účasť na koncoročnom Turnaji majstrov Nitto ATP Finals v Londýne. Na to, aby sa predstavili medzi osmičkou najlepších deblových párov na svete, potrebovali dobrý výsledok z New Yorku.

Pred US Open im v tomto spoločnom rebríčku štvorhry patrila 12. priečka.

Prvé kolo štvorhry vo Flushing Meadows znamenalo stopku aj pre ďalšieho skúseného slovenského deblistu Igora Zelenaya. Spolu s Argentínčanom Andresom Moltenim prehrali s argentínsko-portugalským tandemom Leonardo Mayer, Joao Sousa 2:6, 4:6.

US Open 2019, štvorhra mužov, 1. kolo Jack Sock, Jackson Withrow (USA) – Ivan Dodig, Filip Polášek (Chor./SR-11) 6:4, 7:6 (2)
Leonardo Mayer, Joao Sousa (Arg./Portug.) – Igor Zelenay, Andres Molteni (SR/Arg.) 6:2, 6:4
Jozef Kovalík, Albert Ramos-Viňolas (SR/Šp.) – Robert Lindstedt, Philipp Oswald (Švéd./Rak.) 3:6, 6:4, 7:6 (5)

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Polášek #Igor Zelenay #Ivan Dodig #Jozef Kovalík #US Open 2019