Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Banda skorumpovancov. Kyrgios si opäť raz nedal pozor na jazyk

Austrálsky tenisový búrlivák Nick Kyrgios nazval Asociáciu tenisových profesionálov (ATP) skorumpovanou za to, že mu udelila pokutu 113-tisíc amerických dolárov, teda približne 102-tisíc eur.

28.08.2019 15:12 , aktualizované: 15:19
Nick Kyrgios Foto: ,
Austrálsky búrlivák Nick Kyrgios.
debata

Austrálčan musel siahnuť hlboko do vrecka po tom, ako si počas zápasu s Rusom Karenom Chačanovom na turnaji v americkom Cincinnati opäť neudržal nervy. Kyrgios sa počas spomenutého duelu prezentoval výbuchmi hnevu, zlikvidoval niekoľko rakiet aj verbálne napadol empajrového rozhodcu. Celkovú pokutu tvorí súčet čiastkových trestov za osem rozličných priestupkov.

Na adresu ATP sa Kyrgios vyjadril po utorkovom postupe do 2. kola cez Američana Steva Johnsona na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku. Na otázku, či ho postihy od ATP po mentálnej stránke nevyviedli z miery, odpovedal:

„Ani nie. ATP je poriadne skorumpovaná, preto ma to už nerozčuľuje.“ Vzápätí však odmietol rozobrať detailnejšie použité slovo korupcia v súvislosti s ATP. „Stalo sa to pred troma týždňami, prečo s o tom ešte bavíme? Veď som práve postúpil cez 1. kolo na US Open,“ dodal.

Kyrgios v Cincinnati kontinuálne verbálne napádal rozhodcu, okrem toho za pár sekúnd zdemoloval niekoľko rakiet a potom odmietal zaujať pozíciu na príjme. Postavil sa síce na základnú čiaru, ale na novej rakete si omotával pásku na rukoväti. Keď od arbitra dostal trest za zdržiavanie hry, vykrikoval: „Môže podávať. Ja som pripravený. Podávaj.“ Neprestával si pri tom omotávať rukoväť páskou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nick Kyrgios #Karen Chačanov #ATP Cincinnati Masters