Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

US Open: Čepelová sa predstaví v hlavnej súťaži. Kužmová chce konečne postúpiť

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prebojovala do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji US Open.

23.08.2019 21:27
Viktória Kužmová Foto: ,
Na Slovenku Viktóriu Kužmovú čaká Belgičanka Alison van Uytvancková.
debata

Vo finále kvalifikácie si na harde vo Flushing Meadows poradila s Austrálčankou Jaimee Fourlisovou 6:4, 6:2.

Odchovankyňa košického tenisu si zahrá v hlavnej súťaži na niektorom z podujatí veľkej štvorky po poldruharočnej prestávke. V uplynulom období ju trápili zranenia a vo svetovom rebríčku WTA vypadla z prvej stovky.

Finále kvalifikácie žien:
Jana ČEPELOVÁ (SR) – Jaimee Fourlisová (Austr.) 6:4, 6:2

Kužmová očakáva vyrovnaný boj

Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa pokúsi prvýkrát prebojovať do 2. kola dvojhry na grandslamvom turnaji US Open. S Belgičankou Alison van Uytvanckovou má zatiaľ vzájomnú bilanciu 1:1. Vlani s ňou prehrala v semifinále halového turnaja WTA v Budapešti, no potom ju v júni zdolala v troch setoch na tráve v holandskom Hertogenboschi.

„Myslím si, že to bude veľmi ťažký zápas tak, ako tie predtým, ktoré sme spolu hrali. Je to veľmi dobrá hráčka, Pamätám si na tie zápasy celkom dobre. V Budapešti som išla cez kvalifikáciu, takže som tam hrala veľa zápasov a bola som dobre rozohraná.

No ona hrala veľmi dobre a napokon na tom turnaji triumfovala. A v Hertogenboschi som vyhrala na tri sety. Myslím si, že som aj dosť prehrávala a nakoniec sa mi to podarilo otočiť, najmä vďaka dobrému servisu,“ povedala Kužmová pre web www.starsforstars.eu.

Slovenská jednotka sa na grandslamový US Open 2019 veľmi teší a New York je zároveň jej najobľúbenejšie mesto. „New York mám najradšej, takže je to super. Čo sa týka moje prvej spomienky na toto miesto, je ňou zápas proti Venus Williamsovej v 1. kole. Bolo to prvýkrát, čo som sa kvalifikovala na grandslam,“ povedala o svojom zážitku zo sezóny 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Čepelová #Viktória Kužmová #US Open 2019