Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci spoznali súperov na US Open. Lahôdkou 1. kola duel šampiónok

Slovenská tenistka Viktória Kužmová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open proti Belgičanke Alison van Uytvanckovej. Martin Kližan sa stretne s nasadenou dvadsaťdvojkou Marinom Čiličom z Chorvátska - šampiónom z roku 2014. Jozefa Kovalíka čaká Slovinec Aljaž Bedene. Rozhodol o tom štvrtkový žreb vo Flushing Meadows.

22.08.2019 20:59
Šarapovová, Serena Williamsová Foto: ,
Maria Šarapovová (vľavo) a Serena Williamsová sa na US Open 2019 stretnú už v 1. kole.
debata

Slovenská ženská jednotka má s Van Uytvanckovou zatiaľ bilanciu 1:1. Vlani s ňou prehrala v semifinále halového turnaja WTA v Budapešti, no potom ju v júni zdolala v troch setoch na tráve v holandskom Hertogenboschi. Kužmová je zatiaľ jediná Slovenka, ktorá má istú účasť v hlavnej súťaži ženského singla na US Open.

Dominika Cibulková sa odhlásila z turnaja pre zranenie achilovky, Anna Karolína Schmiedlová je po operácii kolena. Šancu dostať sa do hlavného pavúka ešte majú Jana Čepelová s Kristínou Kučovou, ktoré sa v stredu na harde v New Yorku prebojovali do piatkového finále kvalifikácie.

Kližan má s Čiličom nepriaznivú bilanciu 0:4. Na US Open 2012 s ním prehral v osemfinále v troch setoch. V tomto roku mu podľahol na podujatí Masters v Madride v dramatickom zápase, v ktorom nevyužil mečbaly. Kovalík, ktorý je v hlavnej súťaži vďaka chránenému renkingu, s Bedenem ešte nehral.

Najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič začne cestu za obhajobou titulu duelom proti Španielovi Robertovi Carballesovi Baenovi.

Viktória Kužmová. Foto: SITA/AP, Christophe Ena
Viktória Kužmová Viktória Kužmová.

Šlágrom 1. kola bude duel dvoch bývalých svetových jednotiek, Američanky Sereny Williamsovej a Rusky Marie Šarapovovej. Obe hrali trikrát proti sebe v grandslamovom finále, no na US Open sa vo vzájomnom súboji ešte nestretli.

Serena Williamsová sa opäť pokúsi o zisk 24. singlového titulu z podujatí veľkej štvorky, čím by vyrovnala rekordný zápis legendárnej Austrálčanky Margaret Courtovej. Obhajkyňa trofeje, Japonka Naomi Osaková si na úvod zmeria sily s Ruskou Annou Blinkovovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open 2019