Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prišla o otca a trénera. Senzácia z Roland Garros vynechá US Open

Na Roland Garros zdolala bývalú svetovú jednotku Simonu Halepovú, v semifinále viedla nad celkovou víťazkou Ashleigh Bartyovou. Napokon prehrala, no len sedemnásťročná Američanka Amanda Anisimovová zanechala výborný dojem. Tínedžerku čaká svetlá budúcnosť, hoci momentálne prechádza temným obdobím.

21.08.2019 09:15
Anisimovová Foto: ,
Len 17-ročná Amanda Anisimovová postúpila na Roland Garros 2019 až do semifinále.
debata

Anisimovová nebude štartovať na grandslamovom turnaji US Open. Talentovaná hráčka sa odhlásila z podujatia po tom, čo v utorok náhle zomrel jej otec a tréner v jednej osobe Konstantin Anisimov. Informáciu potvrdil pre ESPN jej agent.

Konstantina Anisimova našli mŕtveho v pondelok. Príčina úmrtia nebola v tej chvíli známa, podľa dostupných informácií tréner netrpel žiadnou chorobou. Ako uviedol portál tennis.life, príčinou mohol byť infarkt.

Konstantin Anisimov sa spolu so svojou ženou Olgou a najstaršou dcérou Mariou presťahovali z Ruska do USA v roku 1998. Amanda sa o tri roky neskôr narodila v New Jersey, odmalička sa začala venovať tenisu a pod vedením svojho otca sa postupne šplhala svetovým rebríčkom.

V roku 2017 sa stala juniorskou šampiónkou na US Open, tento rok sa prebojovala do semifinále na Roland Garros. Aktuálne jej patrí v rebríčku WTA 24. priečka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amanda Anisimovová #US Open 2019