Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepočujúci tenista sa postaral o historický triumf, Murray opäť neprešiel 1. kolom

Kórejčan Lee Duck-hee sa stal na turnaji vo Winston-Saleme prvým nepočujúcim tenistom v histórii, ktorý vyhral zápas na ATP Tour.

20.08.2019 09:13
Lee Duck-hee Foto: ,
Lee Duck-hee po víťazstve v úvodnom kole vo Winston-Saleme.
debata

Dvadsaťjedenročný hráč zdolal v prvom kole Švajčiara Henriho Laaksonena, ktorý je v rebríčku o takmer sto miest vyššie, 7:6, 6:1.

Od narodenia nepočujúci Lee Duck-hee je aktuálne 212. hráčom sveta a vo Winston-Saleme si odkrútil debut na tour, a hneď víťazný. Pri zápasoch nepočuje rozhodcu a musí sa spoliehať na vizuálne podnety.

"Ľudia si zo mňa predtým robili srandu. Hovorili, že by som nemal hrať tenis. Bolo to zložité, ale rodina aj priatelia mi pomohli tým prejsť. Chcel som všetkým dokázať, že to zvládnem. A vyslať signál ďalším sluchovo postihnutým, aby sa nenechali odradiť.

Ak budete makať, zvládnete čokoľvek," uviedol Lee Duck-hee v pozápasovom rozhovore s pomocou dobrovoľníka a svojej priateľky. V druhom kole sa stretne s tretím nasadeným Hubertom Hurkaczom z Poľska.

V úvodnom kole sa s turnajom rozlúčil trojnásobný grandslamový šampión Andy Murray, ktorý prehral aj svoj druhý zápas dvojhry po návrate na ATP Tour.

Tridsaťdvaročný Škót, ktorý sa po januárovom Australian Open podrobil druhej operácii bedrového kĺbu, vypadol po viac ako dvojhodinovom boji po prehre 6:7, 5:7 s Američanom Tennysom Sandgrenom.

Minulý týždeň Murray v Cincinnati podľahol Francúzovi Richardovi Gasquetovi. Na US Open a prípadné päťsetové zápasy sa bývalá svetová jednotka ešte necítila, miesto newyorského grandslamu zrejme absolvuje v USA challenger.

Dvojhra vo Winston-Saleme – 1. kolo:

Tennys Sandgren (USA) – Andy Murray (V. Brit.) 7:6 (8), 7:5, Bjorn Fratangelo (USA) – Amir Weintraub (Izr.) 6:0, 6:0, Marco Cecchinato (Tal.) – Alexander Bublik (Kaz.) 7:6 (3), 1:0 – skreč, Jeremy Chardy (Fr.) – Raymond Sarmiento (USA) 6:1, 7:6 (5), Pablo Andujar (Šp.) – Nicolas Jarry (Čile) 6:4, 6:2, Lee Duck-hee (Kór. rep.) – Henri Laaksonen (Švajč.) 7:6 (4), 6:1, Roberto Carballes (Šp.) – Marcos Giron (USA) 6:2, 2:6, 6:3, Alexei Popyrin (Austr.) – Thiago Monteiro (Br.) 5:7, 6:4, 7:6 (7)

debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #ATP Winston-Salem #Lee Duck-hee